močno in fit telo
rekreacija

Zložljivo sobno kolo in boksarska vreča za močno in fit telo

Priprava na poletje in privlačna bikini telesa je že v teku. S skupnimi močmi vam bo pripomoček za telovadbo, kot je to zložljivo sobno kolo ali boksarska vreča, prihranil nekaj časa in pokuril ogromno kalorij. V kombinaciji obeh elementov boste naredili kakovosten in močan trening, ob katerem bo telo kurilo kalorije še naslednjih 48 ur.

V primeru, če ne veste, kateri izdelek bi bil prava izbira za vas in kako se le tega lotiti, naj vas ne skrbi, saj smo vam pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boste lažje in hitreje prišli do rezultatov in boljšega počutja.

zložljivo sobno kolo

Pripomoček za telovadbo z zagotovljenimi rezultati

Za to, da naredite kakovostno vadbo, s katero vam ni treba poskakovati, preskakovati ali delati počepov na raznih rekvizitih, je dovolj že 20 minut na dan, ki vam jih zlahka omogoči zložljivo sobno kolo. Odlično je za izvajanje vadbe kjerkoli, saj je dovolj majhno, da ga lahko postavite in tudi pospravite kamorkoli. Z njim boste kaj hitro dosegli želene rezultate, saj je odličen Cardio element, ki spodbuja visok srčen utrip in omogoča izvajanje pod visoko ali nizko intenzivnostjo.

Zložljivo sobno kolo je izdelano tako, da vsebuje:

 • oblazinjene ročke, na katere se lahko uprete in vam ob enem meri srčni utrip;
 • močan konstrukt s kakovostnimi nogami;
 • monitor z večjim zaslonom, ki prikazuje hitrost, razdaljo, čas vadbe, porabo kalorij, kadenco;
 • nastavljiv mehak sedež;
 • pedale s trakom, ki so oblikovani ergonomsko za odličen oprijem in kakovostno udobno vadbo;
 • eleganten nosilec za mobilni telefon ali tablico.

zložljivo in udobno dobno kolo

Če bi želeli več, pa lahko kombinirate tudi tako, da v to časovnico dodate še nekaj zamahov, ki jih bo prejela boksarska vreča, v spremstvu rokavic. Sestavite si lahko tudi krožni način izvajanja, ki bo vseboval nekaj Cardio vaj in nekaj vaj za moč.

Zložljivo sobno kolo vam bo dalo ob redni uporabi več energije, boljšega počutja, zmanjšanje posledice negativnega stresa, sprostil se bo hormon sreče, uravnal se bo krvni tlak, znižal pritisk, povečala se bo vzdržljivost mišic na nogah in povečal se bo tudi pretok kisika v možganih.

boksarska vreča 1.2

Boksarska vreča in njeni pozitivni učinki

Mnogi bi rekli: »Ni ga lepšega, kot priti domov in si dati duška po napornem in stresnem dnevu!«

Strinjamo se s to trditvijo, saj ima boksarska vreča resnično pozitiven učinek na telo in duha. In ne samo, da se na njej lahko znorite in sprostite stres, ob enem se lahko naučite hitrosti, pravilnih tehnik, moči in vzdržljivosti. Zanjo ne potrebujete veliko dodatkov, saj vam bodo primerne rokavice zadostovale.

Če želite v garaži ali sobi zgraditi svojo malo telovadnico, je pa tudi dobro vedeti, na kaj morate biti pozorni pri nakupu teh pripomočkov in katere pravzaprav izbrati zase. Veliko ljudi na tem mestu ne ve, kateri izdelek je pravi zanje in na koncu izberejo napačnega. Ker je na voljo več vrst, je lahko izbira zavajajoča in ne gledate toliko na funkcionalnost in potrebo, vendar na sam videz – narobe!

Da boste izbrali pravo zase, vam bomo v nadaljevanju predstavili najpogostejše vrste in njihove karakteristike.

boksarska vreča2

Vrste in opisi

 • Viseča, težka boksarska vreča
  je osnoven model, ki je primeren za začetnike in tudi že utečene. Njena teža se giba med 30 in 60 kilogrami. Ta visi s stene in je pritrjena na močno verigo ali trakove. Razlikuje se po dolžini, ki pa je odvisna od tega, za kaj jo želite imeti. Osnovna dolžina, ki je primerna za ženske in moške, je 120 cm, če bi jo želeli imeti za večji upor in možnosti več udarnih točk, pa lahko izberete tudi daljše, do 180 cm.
 • Vreča v obliki hruške
  Je krajša in manjša ter vam omogoča učenje vadbe zdrsa, manjšega počepa ter rolling tehnike. Ker je manjša, je primerna za učenje in vadbo opisanih tehnik in ne toliko za standardno udarjanje. Namenjena je tistim, ki že imajo predhodno znanje in želijo le dodatno povaditi in izpiliti naučeno. Dobite jo v različnih velikostih in težah, med katerimi je standardna teža od 15 do 30 kg. Priporoča se uporaba obeh, tako viseče in težke kot hruškaste oblike, da lahko vadite tehnike na obeh.
 • Samostoječa
  Je dokaj nova na trgu in jo težko zasledite v kakšni telovadnici. Pride pa zelo prav tam, kjer nimate možnosti navadne vreče obesiti iz stropa ali trama. Samostoječa je spodaj napolnjena s peskom ali mivko, tako da stabilno stoji na tleh. Morda ima eno manjšo slabost, ki je pa dokaj zanemarljiva, to je, da nima nekega nihanja, ki je, kar dober dodatek k vadbi pri samem treningu.
  boksarska vreča doma

 

Z nekaj več znanja boste zdaj lahko ustvarili svoj vadbeni prostor, kjer bodo prevladovali rekviziti, ki so primerni za vaš stil in želeni učinek. Ob stresnih dnevih ali želji po rekreaciji bo to vaša rešilna bilka za boljše počutje in druge pozitivne učinke, ki jih kombinacija vadbe za zložljivo sobno kolo in boksarska vreča, čudovito opišeta.