cevne klešče1
storitve

Kvalitetno ročno orodje

Čeprav niso vsi navdušeni domači mojstri, je akumulatorski vijačnik skoraj v vsakem domu. Tanki ometi in betonske stene ne omogočajo zabijanja v steno in zato je potrebno izvrtati luknjo, vanjo vstaviti stenski vložek in priviti ustrezni vijak. Vsi, ki delate v delavnici, skladišču, ali pa celo domači mojstri veste, da ročno orodje ni najbolj cenovno ugodno. Zaradi tega se je priporočljivo pred nakupom dobro pozanimati o kvaliteti izdelka, katerega želite kupiti. Danes obstaja število dobrih in kvalitetnih ponudnikov, kjer boste našli vse kar potrebujete za dobro delo. Te danes lahko najdete že z udobja svojega doma. Na spletu lahko prebrskate med najboljšimi podjetji kateri ponujajo prav to. Za ročno orodje kot je akumulatorski vijačnik, lahko odštejete od 100 do 200 evrov, tisti najboljši pa lahko stane vse do 800 evrov denarja.

rigrid orodje1

Ponos vsakega mojstra

Če opravljate tovrstna ročna dela, potem je kakovostno ročno orodje lahko vaš ponos. Taki pripomočki niso le kvalitetno izdelani, vendar zagotvaljajo natančnost in odlično opravljeno delo. Tisti najboljši ponujajo zaščito pred mehanskimi poškodbami, zagotavljajo optimalno oprijemljivost in natančnost. Večnamensko ročno orodje, kot je rezalec cevi, nudi možnost nastavljivosti širine in je primerno za rezanje različnih vrst materialov.

Cene kakovostnih izdelkov se razlikujejo od ponudnikov ter vrste pripomočka. Okvirno pa se majejo od 40 evrov dalje. Za točno ceno in ponudbo, lahko ponudnika najdete na spletu ter kontaktirate njihove strokovnjake.

hitachi orodje

Kako izbrati akumulatorski vijačnik?

Akumulatorski vijačnik je pravzaprav vrtalnik z manjšo močjo. Oba uporabljamo pri številnih opravilih kot so vrtanje, vijačenje in mešanje barv, z dodatki pa lahko iz obeh naredite brusilnik. Srce oziroma osnovni del aparata je akumulator, ki nadomešča električni kabel in predstavlja vir energije.

Med izbiro je eden najbolj pomembnih faktorjev napetost. Moč vrtanja je odvisna od napetosti akumulatorja (vrednost navora). Pri izbiri boste naleteli na baterije z napetostjo 3,6 V do 36 V. Naslednji faktor je zmogljivost. Večja kot je zmogljivost, dolgoročnejša je vzdržljivost. Amperne ure (Ah) določajo, kako dolgo traja vrtanje z enim polnjenjem. Naprave z minimalno amperno uro (1,5 Ah), vključujejo baterijo z manj zmogljivosti – zdrži zelo kratko delo. Naprave z visokozmogljivi akumulatorji pa imajo tudi 3 do 4 Ah. Lahko pa se odločite za pametno alternativo, katera naprava vključuje dva akumulatorja. V tem primeru, takoj ko se prvi izprazni, ga zamenjate in nadaljujete z delom. Navajanje vzdržljivosti v urah je nemogoče, ker je ta odvisna od načina uporabe, materiala in drugih dejavnikov. Na primer, baterija zmogljivosti 2 Ah bo zdržala 15 minut neprekinjenega vrtanja v les.

akumulatorski vrtalniki vijacniki

Vrste baterij

  • NiCd ali nikelj-kadmijeve baterije so najstarejše. So težje kot sodobnejše in manj zmogljive. Zanje je značilno samodejno praznjenje in potrebujejo več nege, da ohranijo svojo učinkovitost. Prenesej pa lahko veliko število ciklov polnjenja in popolnega praznjenja.
  • NiMH ali nikelj-metalhidridne baterije so tudi do dvakrat bolj zmogljive od NiCd vrst, slabost je, da imajo pogosto nižjo napetost. Prednost pa, da je daljša življenjska doba.
  • Li-ion ali litij-ionske so najsodobnejše in na splošno zagotavljajo največjo zmogljivost, prav tako pa so bistveno lažje. Poleg tega pa je vseeno če se jih dolgo ne uporablja, saj se samodejno ne praznijo. Z elektronskim sistemom, ki pravočasno izklopi akumulator, se zmanjša občutljivost na popolno izpraznjenje. Te baterije so danes na trgu najbolj popularne.

Večina takih naprav ima baterijo v prostoru pod ročajem. Če boste pogosto vrtali na težko dostopnih območjih, poiščite vrtalnik, ki ima baterijo v ročaju, da vas ne bo oviral pri delu.

Naslednji dejavnik pri izbiri pravega nakupa je hitrost vrtenja. Če vaše delo vključuje vrtenje v trše materiale poiščite ročno orodje z dvema hitrostma. Višja hitrost je potrebna pri vrtanju v opeko, panel ali les (da luknja ostane čista, ne da bi se luščila), nižja pa se uporablja na primer za vrtanje v kovino (da se prepreči pregretje svedra). Modeli z več hitrostmi so za splošno uporabo odveč, takšne uporabljajo poklicni obrtniki. Torej za občasno vijačenje in vrtanje v mehkejše materiale, kjer luknja ne potrebuje biti popolna in čista, potrebujete hitrost približno 600 na minuto Zahtevnejši mojstri bodo izbrali ročno orodje, kjer lahko na drugi stopnji dosežejo hitrost 1200 do 1500 na minuto.

hioki vrtalniki

Kaj ponuja najboljši akumulatorski vijačnik?

Kot pripomoček vedno boljši in zmogljivejši. Prav tako baterije, to posebej velja za Li-ion tehnologijo. Tako imajo danes baterije kapacitete od 4,0 Ah, 5,0 Ah in celo 20,0 Ah. Kapacitete le teh dovoljujejo intenzivno delo ves dan brez novega polnjenja.

Največje prednosti, ki jih najdemo pri taki napravi so brezkrtačni motor, vgrajena LED luč, ki zagotavlja še boljšo vidnost delovne površine, gumiran in ergonomsko prilagojen ročaj, varnostni mehanizem in sistem proti tresenju in vibracijam,…

cevne klešče

Brezkrtačni motor

Brezkrtačni akumulatorski vijačnik je cenejši v primeru, da potrebujete servis, tako orodje ima tudi daljšo življenjsko dobo, večji navor in manjše trenje. Vsekakor ima brezkrtačni motor, ki ga nosi tudi akumulatorski vijačnik, veliko prednosti. Nekateri strokovnjaki navajajo, da naj bi ta vrsta aparatov zdržala do dvakrat dlje, baterija se napolni v samo 22 minutah.