huawei p50
sodobna tehnologija

Zložljiv mobilni telefon za več praktičnosti

Če ste zadnja leta v ponudbi pogrešali manjše prenosne telefone, je zdaj na voljo zanimiva rešitev s Huawei P50 pocket, ki je zložljiv, a kljub temu ponuja velik zaslon, ko je odprt. Že njegovo angleško ime – pocket ali po slovensko žep – nakazuje na njegovo praktičnost. Cenovno sicer spada v višji rang, saj cena zanj v prosti prodaji presega 1.200 EUR, odločimo pa se lahko tudi za Huawei P50 pocket na obroke, kot denimo pri ponudniku A1, kar bo nekoliko prijaznejše do naše denarnice. In če damo veliko še na druge uporabniku prijazne elemente, lahko kupimo tudi podatkovni USB C kabel, ki je precej hitrejši od svojih predhodnikov. Kateri USB C kabel bo ustrezen za našo napravo, je sicer odvisno od več dejavnikov, kot je na primer vrsta vhoda ali polnilnika, zato preverimo to pred nakupom. Med drugim je v ponudbi pri podjetju TechTrade.

Huawei P50 pocket z inovativnimi rešitvami

huawei p50

Omenjeni telefon s svojim dizajnom omogoča nekaj odličnih prostorskih ter drugih rešitev. Zložen meri 8,73 x 7,55 cm v višino in širino, razprt pa 17 cm po višini. Preklopni mehanizem je narejen tako, da se stranici popolnoma prilegata, tudi ko ga zložimo. Zelo priročno je pri tem to, da ga lahko deloma uporabljamo tudi takrat, ko je zaprt, saj ima na zunanji strani manjši okrogel zaslon, preko katerega beremo sporočila, poslušamo glasbo ali fotografiramo. Pri notranjem zaradi njegove velikosti lahko uporabljamo tudi dve aplikaciji naenkrat s funkcijo za več oken. Osveževanje zaslona poteka pri 120 Hz. Težak je 190 g, kar je nekoliko več od povprečja.

Deluje na operacijskem sistemu Android 11 in EMUI 12.0 z internim spominom 256 GB ter 8 GB RAM-a. Baterija ima 4.000 mAh oziroma zdrži v fazi pripravljenosti do 472 ur, maksimalen čas pogovora pa je ocenjen na 22 ur. Hitrost polnjenja je 40 W, kar omogoča hitro polnitev (do 100 % v eni uri) in je pomembno tedaj, ko želimo čim bolj nemoteno nadaljevati z uporabo, brezžično polnjenje pa ni možno. Kar se tiče Google ali 5G storitev, je potrebno imeti v mislih, da jih Huawei P50 pocket ne omogoča, zato je treba predvideti, kaj za naše morebitne aktivnosti pomeni tovrsten izostanek. Vsekakor pa alternativne trgovine z aplikacijami ter funkcija Petal Search vseeno ponujajo zadovoljivo izkušnjo v tem vidiku.

Vrhunski posnetki s Huawei P50 pocket

huawei p50Huawei P50 pocket nam bo ponudil veliko užitkov pri fotografiranju, saj bomo lahko ujeli impresivne barvne globine. Glavni fotoaparat ima tri leče, in sicer:

  • glavno s 40 MP,
  • ultraširoko s 13 MP in
  • ultra spektrum z 32 MP, ki podpira prvi dve tako, da daje globino in barvne informacije, da je barvna lestvica fotografij še bogatejša.

Sekundarni fotoaparat, primeren za selfije, ima 10.7 MP, dobre selfije pa lahko naredimo tudi tedaj, ko je naprava zložena. Kar je še posebna novost pri vsem skupaj, poleg klasičnih funkcij, pa je to, da lahko učinkovito zajemamo tudi fluorescentne objekte. Pri tem nam pomaga ultra spektrum iluminator, ki izgleda kot UV lučka.  Nad tem bodo še posebej navdušeni vsi tisti, ki imajo radi nočne prizore s tovrstnimi elementi, npr. na koncertih in drugih kulturnih dogodkih. Morajo pa biti tudi nočni pogoji pravi za lep posnetek, saj ni na voljo stabilizatorja, ki bi nam pomagal pri jasnosti.

Huawei P50 pocket na obroke za večjo cenovno dostopnost

Kot navedeno, se lahko odločimo za vezavo na primer dveh let po enem izmed ponudnikovih paketov in v mesečnih zneskih odplačamo napravo, pri tem pa tudi prihranimo nekaj sto evrov, saj gre vseeno za model višjega cenovnega razreda in nam prihranek koristi. Tako recimo lahko izberemo opcijo, da 24 mesecev plačujemo po 40,00 EUR mesečno, kar že pomeni znaten prihranek. To seveda velja za model s predhodno opisanimi karakteristikami, ki prihaja v beli barvi ohišja in je tudi v ponudbi podjetja A1, dražja verzija z 12 GB RAM-a in 512 GB internega spomina v zlatem ohišju pa se približa ceni 1.600 EUR.

Podatkovni USB C kabel in hitrejši prenos vsebin ter polnitev

usb c kabelKer včasih potrebujemo hitre izvedbe nalog, si poleg pripravnega telefona lahko pomagamo še na druge načine. Kot omenjeno, lahko za prenašanje vsebin med dvema napravama uporabimo USB C kabel, kot je med drugim na voljo pri TechTrade. USB C kabel je razvila neprofitna organizacija USB Implementers Forum, ki sicer razvija in promovira izdelke s tovrstnega področja. USB C kabel je manjši in vzdržljivejši v primerjavi s svojim predhodnikom, ponavadi na voljo v dolžini 1 metra, v standardni verziji pa omogoča tudi polnjenje, zato imamo tovrstno dvojno funkcijo preprosto dostopno. Zanj bomo običajno odšteli približno do 15,00 EUR.

Če ima USB C kabel vmesnik 3.1 Gen 2, podpira hitrost do 10 Gbit/s, z vmesnikom 3.1 Gen 1 pa polovico manj, torej do 5 Gbit/s. Glejmo na to, da ima napajalno moč vsaj 2 ali 3 ampere in da se različni priključki med seboj ujemajo.