klaviature2
storitve

Vrhunska glasbila za vse glasbene navdušence

Ste si že od nekdaj želeli kupiti klavir, ampak v vašem stanovanju ni dovolj prostora? Morda pa so samostoječe klaviature boljša izbira za vas. Zdaj jih lahko naročite kar prek spleta. Izbirate lahko med številnimi priznanimi blagovnimi znamkami, kot so Yamaha, Artesia, Kawai in še številne druge.

Izbirate lahko med različnimi velikostmi, saj se med seboj razlikujejo tudi glede na pričakovano znanje uporabnika. Nekatere klaviature so primerne zgolj samo za izkušene pianiste, medtem ko je na voljo tudi veliko modelov uveljavljenih svetovnih proizvajalcev, ki so primerni tudi za amaterske glasbene navdušence.

klaviature.1

Katere vrste so vam na voljo?

Poleg klasičnih klavirjev poznamo še električne, ki so manjši od klasičnih, samostoječe digitalne ter prenosne, ki jim pravimo klaviature. Prednost teh so seveda manjše dimenzije in nižja teža, zato jih lahko vzamete s sabo in priredite svoj mini koncert nekje na prostem. Če ste že izkušeni glasbenik, lahko poiščete takšne, ki so primerne za profesionalce, medtem ko so za začetnike primernejše tiste za domačo uporabo.

Ob spletnem naročilu lahko naročite še ostalo glasbeno opremo, kot so stole, stojala, zvočniki in ojačevalci. Tako boste svoje igranje še dodatno popestrili. Seveda pa lahko namesto prenosnih izberete klaviature, ki bodo stale na enem mestu, če vam je tako ljubše.

klaviature

V čem se samostoječe klaviature razlikujejo od klavirjev?

Prva in najbolj očitna razlika je seveda njihova velikost. So bistveno manjše in lažje, a so ravno tako namenjene igranju na enem mestu, saj niso prenosne. Podobno imajo tudi klaviature praviloma 88 tipk, a ker so električne, ponujajo veliko drugih opcij, ki jih pri navadnem klavirju nimate na voljo.

Uporabljate lahko snemalnik, ki vam omogoča shranjevanje treh skladb s kapaciteto pomnilnika do približno 10.000 not. Vanj pa je že prednastavljenih nekaj skladb, ki jih tako lahko takoj začnete vaditi. Pametni način vam omogoča deset različnih prednastavitev, s pomočjo naprednega načina pa lahko nastavite trinajst različnih parametrov.