kopalnica
bivalni prostor

Unikatne oblike talnih oblog za vsak dom

Novodobno opremljanje in moderniziranje različnih ambientov s posebnimi kombinacijami ter materiali je izredno priljubljeno in je seveda predmet vsakega posameznika, njegovega okusa ter stila. Zagotovo pa drži, da s sodobnimi, kakovostnimi materiali in prehodi, naredimo iz prostora v prostor eleganten in dodelan videz, ki pa ne spada v vsako vrsto doma.

Uporabniki radi izberejo predvsem kombinacijo, ki jo krasita unikatna keramika, katero si lahko izberejo kar na različnih spletnih straneh, kot je to na primer: https://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/unikatna-keramika, ter močan in odporen laminat kot talna obloga. Če ste tudi vi pred prenovo talnih oblog, smo vam danes pripravili globlji vpogled v trpežna materiala, ki jih lahko vključite v različne prostore.

Unikatna keramika različnih formatov

Unikatna keramika je zaradi svojih odličnih lastnosti, kot so trdnost, odpornost in obstojnost, najpogosteje uporabljena talna obloga predvsem v prostorih, ki so veliko pohodni in v katerih je možnost, da pridejo tla v stik z vodo, maščobami ali kemikalijami. Ker pa je sodobna tehnologija napredovala, pa jih dandanes zaradi neomejene palete površinskih videzov, večjih dimenzij, debeline in fizikalnih lastnosti, lahko umestimo prav tako v druge prostore, kot so na primer dnevni in spalni prostori.

unikatna keramika

Tako lahko v različnih delih zelo lepo umestite različne dimenzije, ki jih unikatna keramika vsebuje, od: majhnih, srednjih, podolgovatih, vse do večjih formatov. Glede na videz oz. obdelavo je na voljo normalna ali ratificirana keramika, ki se razlikuje po obliki robov. Ti so bolj dimenzijsko natančni, nimajo odstopanj med serijami ter vsebujejo rob, ki je pogosto opazno pobran.

Seveda lahko prav tako glede na klimo prostora, izberete različne materiale le-teh. Na voljo so vam: steklo, rdeča glina ali porcelan. Vsaka unikatna keramika je posebej obdelana ter barvno in oblikovno oplemenitena, tako da jo resnično lahko uporabite za želen prostor v svoji hiši, stanovanju ali poslovnih prostorih.

Čudovite kombinacije prehodov

Zaradi neomejenih videzov, oblik in materialov, lahko ustvarite popolnoma unikaten videz svojih talnih oblog, ki vsebujejo kombinacijo dveh materialov. Za primer bomo danes vzeli lepoto, ki jo ponuja unikatna keramika, ter trajnostni laminat. Oba materiala sta zaradi svojih odličnih lastnosti odporna, vzdržljiva in izredno enostavna za vzdrževanje.

Čudovita kombinacija le-teh je na primer: prehod iz kuhinje v dnevni prostor ali iz kopalnice na hodnik. Morda, če imate v kuhinji tudi jedilni kotiček, je lahko zelo lepo v območju mize položiti laminat, na drugem delu pa lahko prevladuje unikatna keramika. Tako se lahko igramo in si ustvarimo popoln videz samo zase.

Izbran laminat kot talna obloga

Laminat kot material je zelo trendovska, elegantna ter odporna talna obloga, ki se izredno hitro trendovsko razvija. Zaradi svojih lastnosti ter privlačnega videza je kar hitro izbran in konkurira v svojih vrstah. Uporabite ga lahko za prav vsak prostor, stopnice in prav tako stene.

Položi se lahko na katerokoli podlago ali že položeno oblogo in je tudi primeren za talno gretje. Vgrajeno ima prav tako izredno učinkovito zvočno izolacijo ter antistatično plast. Ta plast je alergikom prijazna obloga, saj se na njej ne morejo zadrževati pršice in druge škodljive snovi, ki povzročajo alergije.

Poudariti pa je treba, da ni primeren za prostore, kjer se zbira veliko vlage. To so na primer kopalnice, savne, kleti in drugi vlažni prostori.

Glede obrabe je laminat odporen proti udarcem, madežem, cigaretnim ogorkom in je tudi razdeljen na razrede obrabe (W31, W32 in W33), tako da se lahko za izbran prostor izbere takšnega, ki je najbolj primeren, glede na samo pohodnost in uporabo. Res pa je, da laminat ni popolnoma odporen proti mehanskim poškodbam, kot so težki in ostri predmeti, visoke pete na čevljih in podobno.

Sestavljen je iz več plasti, in sicer: zgornja plast daje trdnost ter vzorec, srednja omogoča stabilnost, spodnja pa je tukaj, da preprečuje zvijanje samega materiala.

Za daljšo obstojnost vam svetujemo, da se na ostre predmete, kot so noge od sedežne garniture, in druge robove, namestijo klobučevinaste podložke ali tekstilne čepke, da v primeru premikov, ne boste ustvarjali zarez in risov v samo površino.

Lastnosti

Ker imamo ljudje v svojem domu radi toplino ter domačnost, je še zmeraj prvotna izbira talne obloge kljub vsej pestri izbiri, les. Laminat predstavlja:

  • oblogo v več slojih, ki po navadi imitirajo les, kamen ter druge izbrane materiale;
  • hitro rastoč in trendovski material,
  • med drugim nudi: funkcionalnost, vzdržljivost, privlačen videz in vsestranskost,
  • cenovno dostopnost ter izredno kakovost,
  • dolgo življenjsko dobo.

Ob nakupu bodite pozorni, da ima le-ta več plasti, saj dobite tudi že slabo kakovost po smešno nizkih cenah, ki pa se ob manjši vlagi ali politju vode, napihne in odlepi. Svetujemo vam, da le ne gledate toliko na ceno, vendar na kakovost.

Zato, da boste izbrali pravo kombinacijo, velikost in skladnost v prostoru, z izbranimi oblogami, poskusite poseči po ujemajočih se odtenkih ter vzorcih, ki se bodo skladali prav tako s pripadnim pohištvom, barvami sten in ostalimi elementi. Tako bo celoten videz prostora popoln in vaše počutje v njem, odlično.