kopalnica
bivalni prostor

Materiali za sproščeno kopalniško vzdušje

Ker je kopalnica prostor, s katerim začnemo, ko se zbudimo, ter končamo, predno gremo spat, je pomembno, da je to prostor, v katerem se počutimo mirno in sproščeno. Sproščeno vzdušje pa bodo zagotovo ustvarile izbrane moderne ploščice za kopalnico, ki bodo v paru s kamnom bunja na steni, izrazile svoj potencial ter minimalistično poudarile moderno in sproščeno vzdušje.

Sanitarnih prostorov ne renoviramo za kratek čas, zato je pomembno, da ko do tega koraka pridemo, premišljeno in usklajeno izbiramo želene materiale, ki bodo le-to krasili še dolga leta. Predstavljajte si sproščen pogled nad novo urejenim prostorom, medtem ko uživate in se namakate v svoji banji, polni dišečega aromatičnega olja ter vonja, ki vas pomirja. Neprecenljivo, kajne?

Dekorativni kamen bunja in njegove lastnosti

bunja

Bunja je tako imenovan dekorativni kamen, ki je praktično vsestranski, saj z njim lahko oblečete zunanje in prav tako notranje prostore. Moderen stil, ki ga ponuja, je danes izredno priljubljen in vam lahko popestri eno želeno steno ali pa kar celotno sobo. S svojimi odličnimi lastnostmi je že prepričal tudi kakšen trd oreh. Bo tudi vas?

 • primeren je za različne unikatne stile,
 • ponuja nežno paleto barv od svetle bež, pa vse tja do temne,
 • zaradi površinske obdelave daje pod žarkom svetlobe tak posebni topli učinek,
 • je kamen, ki je odporen proti vsem vremenskim pogojem,
 • je odlična izbira za ljubitelje minimalizma ter zemeljskih barvnih odtenkov,
 • ponuja raznovrstne možnosti vgradnje,
 • Čez leta ne spremeni barve, se ne kruši in je odporen proti vodi in vlagi.
 • Pogled na to unikatno površino bo prostoru ali zunanjemu objektu dodala razgibanost in posebnost.

Številni uporabniki so naravnost zaljubljeni v kombinacijo bunja kamna ter v različne ploščice za kopalnico, saj daje prav poseben, unikaten občutek samemu stilu. Lepa nežna kombinacija so bež ali rjavi odtenki, ki jih je mogoče popestriti, s kakšno sekundarno, malenkost bolj živahno barvo.

Prednosti, ki jih boste pridobili z vgradnjo kamna bunja

Zraven tega, da bo ustvaril unikaten videz, kjerkoli bo že vgrajen, vam zagotavlja tudi:

 • enostavno montažo,
 • lahko, skoraj nepotrebno vzdrževanje,
 • ker je brez elektrostatičnega naboja, pomeni, da se nanj ne bo vsedal in kopičil prah,
 • ponuja široko paleto barv, ki zajemajo različne obdelave ter vse odtenke.

Ponuja možnost dopolnitve za različne ambientne stile in je pogosta izbira za klasiko ali pa unikatnost. Kako pa to vpliva na ploščice za kopalnico?

Izbrane moderne ploščice za kopalnico

ploščice za kopalnico

Kot smo že omenili, se renovacija zgodi le enkrat na nekaj let, zato je dobro, da ob sami spremembi, izberete videz, ki vam bo všeč še leta. Glede na izbrano ponudbo verjamemo, da se najdejo točno takšne ploščice za kopalnico, ki se bodo ujemale z vašim stilom in vsemi željami. Ponudba velikosti, oblik in barvne palete, vam daje možnost, da si lahko po želji ustvarite minimalističen, hladen, topel ali povsem unikaten stil, ki ga lahko popestrite s steno iz bunja dekorativnega kamna.

Tako bo prav vsak obisk novega prostora, prava senzacija za vaše čute in videz.

Kako pa izbrati ploščice za kopalnico?

V primeru, kadar imate manjši prostor, vam svetujemo, da izberete ploščice, ki so srednjega formata in tako ustvarite lep prostor, ki ga sam format ploščic le poživi in ga ne zmanjša. Če pa imate velik prostor, vam svetujemo, da izberete velike ploščice za kopalnico, ki ga bodo dvignile na višji nivo, ga modernizirale in naredile unikatnega.

Glede barvnih kombinacij bomo rekli takole, da se v zadnjem času uporabniki kar veliko odločajo za modne živahne barve, kot so na primer: živordeča, oranžna in podobne. Le-te so začele skoraj že izpodbijati lepe, nežne pastelne barve, kot so modra, rumena in marelična. Če ste oseba, ki si želi, da bi bil ta intimni ambient moden v vseh letnih časih in v vsakem obdobju, vam svetujemo, da izberete keramiko v nevtralnih, zemeljskih, naravnih in toplih tonih, kot so: bež, siva, bela ali pa tudi črna. Te so zagotovo odlična izbira!

Čudovita kombinacija

Kadar imate željo, da bi resnično želeli svoje sanitarne prostore spremeniti v prikupne, moderne in unikatne ambiente, ter združili prijetno s koristnim, izberite nežne zemeljske ploščice za kopalnico ter kamen bunja. Zakaj?

Ker boste s tem dali prostoru prav poseben unikaten videz ter pridih wellness-spa vzdušja, ki vas bo prav vsak dan znova navdušil in popeljal v sproščeno stanje telesa in duha. V primeru, če pa imate še kakšno prenosno ali trajno savno, pa lahko že uživate tako, kot bi bili na kakšnem oddihu.

kopalnica

Kopalnica je center dobrega počutja, pravijo, zato si jo ustvarite tako, da se boste znotraj nje tudi tako počutili. Ustvarite si svoj tempelj užitka, v katerem se lahko popolnoma sprostite in odstranite slabe misli ter enostavno, samo uživate. Privoščite si dolg tuš ali pa si naredite aromatiziran počitek v banji. Svoje dobro počutje je treba negovati, zakaj ne bi tega naredili kar doma?