sportne stavnice
rekreacija

Športne stave in nasveti za začetnike

Če so športne stave področje, ki ga šele odkrivamo, je dobro poznati nekaj nasvetov, kako se izogniti začetniškim napakam, ki nam onemogočajo, da bi bistveno napredovali. Nekaj splošnih podatkov je moč najti na spletnih straneh stavnic, kot je Bet at Home, več o raznih strategijah pa lahko najdemo na različnih blogih  in portalih, zato jih velja nekoliko pregledati. Seveda tudi bolj izkušeni igralci z večletnim stažem lahko naredijo nespretne poteze, vendar pa se kot začetniki opremimo z dovolj znanja, da nas ne bodo že naše prve izkušnje pripeljale v neželene situacije. V nadaljevanju je nekaj predlogov, kako se lotiti tovrstnih izzivov.

sportne stave1

Vlagajmo toliko, kolikor lahko izgubimo

Prvo pravilo, ko so podamo v svet iger na srečo, je poznavanje svojih omejitev. Natančno določimo naš proračun za to aktivnost, da ne bomo kar naenkrat ostali brez velikega dela sredstev.

sportne stave2

Pripravimo svojo strategijo

Potem ko so nam športne stave prinesle morebiten prvi uspeh, smo morda prepričani, da zadevo ravno prav obvladamo. Vendar brez ustrezne strategije utegnemo vse pologe izgubiti. Na izbiro imamo več možnosti, dve izmed njih pa sta:

  • pavšalni vložek ali
  • proporcionalni vložek.

Pri pavšalnem lahko položimo enako vsoto

Ne izbirajmo nepremišljeno katerega koli področja

na vsako igro ali pa na tiste igre, ki imajo enake kvote. Pri tem načinu, ki je sicer razmeroma preprost, je največja težava velikost vložka, saj je naš polog hitro lahko prevelik ali pa premajhen. Tako bomo bodisi vse izgubili ali pa bo zaslužek zelo nizek. Pri proporcionalnem pa položimo določen odstotek svojih trenutnih sredstev na vsako igro. Tu se lahko poslužimo tako imenovanega Kellyjevega kriterija, ki je pravzaprav enačba, s katero si lahko pomagamo. Predvideva optimalno velikost vložka, ki maksimizira pričakovani dobiček. V nekaterih primerih sicer predstavlja tudi veliko tveganje, zato ima ta metoda svoje omejitve in je najboljše upoštevati 30 % omenjenega kriterija. V vsakem primeru razvijmo svojo strategijo, ki nam bo pomagala prebroditi različne ovire.

Športne stave obsegajo širok nabor disciplin in vsekakor nimamo dovolj znanja o vsaki posebej, da bi lahko spretno krmarili pri vsaki s svojimi denarnimi sredstvi. Začnimo s tistimi, ki jih dobro poznamo in pri katerih ni potrebno temeljito spremljati velike količine podatkov. Poiščimo nišo, v kateri se dobro znajdemo, saj nam bo to povečalo naše možnosti. Postopoma gradimo svoje znanje in se sčasoma posvetimo drugim disciplinam, ko obvladamo eno.

sportne stave

Poskrbimo za analizo uspešnosti

Če ne bomo nikoli analizirali uspešnosti svojih potez, ne bomo imeli dobrega pregleda nad tem, kam se premikamo na dolgi rok. Da bomo znali izboljšati svoje strategije, je dobra analiza torej ključ do tega, da bodo športne stave delovale nam v prid.

Razširimo možnosti z več kot le enim ponudnikom

Če bomo za športne stave izbrali le enega ponudnika, bodo naše možnosti manjše, zato je včasih smiselno, da razporedimo zneske med več ponudnikov. Najboljše je izbirati take, ki nudijo tudi določene ugodnosti oziroma bonuse, na primer Bet at Home ponuja kar 200 EUR bonusa za prvo vplačilo ter druge akcije in vavčerje, zato spremljajmo tovrstne novice na različnih portalih.

stave1

Ne podpirajmo najljubše ekipe za vsako ceno

Če smo navajeni podpirati vselej isto ekipo, bodimo pozorni na čas, ko ta ekipa ne bo imela dobrih rezultatov. Igre na srečo zagotovo niso pravi način podpore v takih trenutkih, saj bomo zgolj izgubljali svoja sredstva, zato je smortneje počakati na trenutek, ko se bodo rezultati pričeli ponovno vzpenjati navzgor.

Ne poizkušajmo popraviti izgube z novimi poskusi

Ker je izguba del iger na srečo, se tega zavedajmo in ne poskušajmo dobiti nazaj izgubljenega denarja tako, da igramo naprej. To je zelo pogosta past, v katero se ujamejo mnogi in ima za marsikoga tudi resne dolgoročne posledice. Vzemimo v zakup, da je to logični ter sestavni del igre, ki ga ne bomo rešili z dodatnim vlaganjem.

stave

Športne stave preizkusimo na Bet at Home in drugih preverjenih stavnicah

Blogi, kot so The Sports Daily, Punter2Pro, The Sports Geek in mnogi drugi, nam lahko dajo vpogled v številne podrobnosti ter posebnosti, poleg tega pa na njih lahko najdemo tudi ocene in recenzije različnih ponudnikov. Hitro bomo lahko pretehtali, ali so zaupanja vredni in zakaj se splača vplačati ravno pri njih. Že omenjeni Bet at Home je na voljo v slovenskem jeziku, in sicer tudi pri podpori uporabnikom, kar je morda lažje, če šele začenjamo in nam bodo informacije v domačem jeziku bolj dostopne. Bet at Home omogoča tudi t.i. cashout v primerih, kadar nismo več prepričani v pravilnost našega listka, s čimer se bomo izognili izgubi oziroma si bomo predčasno izplačali svoj dobiček, kar je ugodno za naš proračun. Poleg tega si lahko naložimo na telefon tudi Bet at Home aplikacijo, če mobilna spletna stran deluje počasi, preko nje pa lahko med drugim spremljamo zgodovino svojih aktivnosti. To je nekaj splošnih priporočil, kako pristopiti k temu področju, seveda pa čim bolj raziščimo tudi sami, kakšne opcije imamo.

One thought on “Športne stave in nasveti za začetnike

Comments are closed.