solarna luč
sodobna tehnologija

Solarna svetila za osvetljevanje zunanjih površin doma

Za več zaščite in boljšo varnost v hiši lahko poskrbite tudi z osvetlitvijo območja okoli hiše. A kako doseči pravo razsvetljavo, da ne bo ponoči preveč moteča za vas in sosede, obenem pa bo dovolj močna, da osvetli vhod in vse kritične točke, ki jih želite imeti bolj pod nadzorom? Odlična rešitev je lahko zunanja solarna svetilka z senzorjem gibanja, ki se bo aktivirala samo, če zazna gibanje.

Sicer pa so vam na voljo različni načini osvetlitve, od vrtnih, stenskih, stropnih in stoječih do vgradnih in LED svetil. Kupce so prevzele solarne luči zunanje postavitve, ki poskrbijo za idealno osvetlitev vašega dvorišča, dovozne poti ali vrta. Primerne pa so tudi za terase in balkone.

zunanja solarna svetilka z senzorjem gibanja 1

Z njimi lahko privarčujete pri porabi energije

Svoje dvorišče, dovozno pot ali vrt zdaj lahko osvetljujete s pomočjo sončne energije. To pa obenem pomeni, da lahko na ta način privarčujete pri porabi, saj so navadna svetila na električno energijo veliko bolj potratna. Tako je lahko zunanja solarna svetilka z senzorjem gibanja popolna izbira za vse, ki bi radi poskrbeli za še bolj varno okolico, obenem pa pri tem ne boste pretiravali s porabo energije.

Ker se takšna svetilna telesa napajajo prek sončnih žarkov, jih preprosto postavite čez dan na sončno svetlobo, ki ustvarja energijo. Ta se bo shranjevala v vgrajeno baterijo, ki bo nato ponoči samodejno napajala svetilko. Izbirate lahko med številnimi različnimi postavitvami. Med najbolj preproste za uporabo spadajo samostoječe, ki jih preprosto vtaknete v zemljo. Zelo dobro pa se obnesejo tudi stenske in stropne solarne luči zunanje razsvetljave, ki so lahko tudi zanimiva dekoracija.

Čudovite vrtne krogle ali diskretne LED lučke

Če želite osvetliti stopnišče, so vam na voljo seti štirih manjših LED lučk v pravokotni obliki, ki so izdelane iz nerjavečega jekla. Ko se stemni, se vsaka posamezna zunanja solarna svetilka z senzorjem gibanja aktivira prek avtomatskega stikala. Izredno uporabne so povsod tam, kjer ni vzpostavljena neprekinjena oskrba z električno energijo. Postavite jih lahko na prostem ali v notranjih prostorih, kot so veže in hodniki.

Med najbolj priljubljene spadajo okrogle vrtne lučke, ki jih lahko kupite več v paketu in jih postavite v nizu ob dovozni poti oziroma okoli hiše. Vsaka posamezna krogla je nataknjena na daljši cevi, ki se zaključi s konico. To preprosto zapičite v zemljo in jo tako pritrdite. Na voljo so vam tudi seti s cevmi, nastavljivimi po višini. Izbirate lahko med klasičnimi belimi ali večbarvnimi kroglami.

zunanja solarna svetilka z senzorjem gibanja

Stenska zunanja solarna svetilka z senzorjem gibanja

Za popolno razsvetljavo površin lahko torej poskrbite na zelo preprost način tudi brez električne energije. Svetilna telesa s posebnimi detektorji pa vam poleg prihranka pri energiji zagotavljajo predvsem višjo stopnjo varnosti. To omogoča predvsem ločena celica, ki deluje tako, da maksimalno izkoristi shranjeno sončno energijo. S tem pa tudi zagotavlja daljšo življenjsko dobo.

Bi želeli osvetliti vrata garaže, vhod v klet ali glavni vhod? LED tehnologija vam zagotavlja visokokakovostno svetlobo z izredno nizko porabo energije. Naprava se bo vklopila ob zaznani aktivnosti in tudi ob zaznanem upadu dnevne svetlobe, saj ima tudi detektor svetlobe. Namestite jo lahko na steno, ograjo in na vseh problematičnih mestih, ki takoj po sončnem zahodu niso več vidna.

Kako zahtevna je montaža?

Kot že omenjeno, najbolj preprosta za montažo je samostoječa zunanja solarna svetilka z senzorjem gibanja, ki jo preprosto zapičite v zemljo. Za stenske in ostale podobne postavitve pa za montažo potrebujete ustrezne zatiče, ki so priloženi ob nakupu. Pri montaži pozorno preberite navodila proizvajalca in prilagodite postavitev glede na svoje potrebe, predvsem pa upoštevajte lastnosti terena, kamor nameravate postaviti novo razsvetljavo.

Sodobna svetilne naprave so izdelane tako, da dobro kljubujejo vsem vremenskim razmeram in so vodoodporna. Stopnja zaščite pred vodo mora biti navedena v priloženi dokumentaciji oziroma garancijskem listu. Kakovostna izdelava vseh sestavnih delov pa vam zagotavlja, da je naprava energetsko varčna in ne zahteva posebnega vzdrževanja.