nosilci za smuči4
rekreacija

Nosilci za smuči so vedno aktualni

Če ste velik navdušenec nad zimskimi športi, vas zagotovo žalosti prihajajoča pomlad, saj to pomeni tudi konec zimske sezone. Vendar se kljub temu lahko dobro pripravite na naslednjo sezono. Med vso potrebno opremo za uživanje na zasneženih strminah pa včasih zlahka pozabite na nepogrešljive pripomočke, ki vam bistveno olajšajo transport do končne destinacije.

Mednje med drugim spadajo tudi magnetni nosilci za smuči, ki jih namestite na streho svojega avtomobila. Preprost dizajn in uporaba kakovostnih materialov zagotavljata precej enostavno namestitev, za katero ne boste potrebovali nobenega dodatnega orodja. Najsodobnejši modeli imajo ključavnico in zaščito proti tatvini, tako vam zagotavljajo popolno varnost.

nosilci za smuči

Katere so njihove največje prednosti?

Gre za posebne dodatne naprave oziroma mehanizme, ki vam omogočajo namestitev na avtomobilski strehi ali pa na strehi kakšnega drugega vozila oziroma prevoznega sredstva. Še posebej so koristni, ko se odpravljate na pot s prijatelji ali družino in je potreben prevoz večjega števila kosov smučarske opreme.

Ker zagotavljajo popolno udobje in varen transport opreme, so izredno uporabni v primeru daljših prevozov. Velika prednost takšnega prevoza opreme pa je predvsem v tem, da vam ne bo po nepotrebnem odvzela prostora v notranjosti vozila. Čeprav se najpogosteje uporabljajo prav klasični, pa obstajajo tudi druge vrste nosilnih elementov, ki jih je možno namestiti na avtomobilsko streho.

nosilci za smuči3

Priročni in uporabni magnetni nosilci za smuči

Običajno omogočajo prevoz dveh parov in štirih palic. Pritrjevanje pa je zelo preprosto, saj jih pritrdite z visokokakovostnimi magneti. Ti morajo biti izdelani po visokih varnostnih standardih, saj le tako zagotavljajo ustrezno kakovost. Ravno tako morajo biti preverjeni s strani GS in TUV. Obenem imajo na voljo tudi priročno ključavnico, s katero poskrbite za dodatno zaščito.

Obstajajo tudi univerzalne strešne različice, ki se jih lahko uporablja tudi za snežne deske in so primerne za dva para smuči ali dve snežni deski. Izdelani so iz tehničnega polipropilena, njihova zasnova pa zagotavlja najvišjo odpornost tudi v najhladnejših vremenskih razmerah.

nosilci za smuči1

Vrhunsko zasnovani modeli ponujajo več nosilnosti

Posebni sodobni nosilci za smuči lahko prevažajo do šest parov smučk ali dve, nekateri tudi do štiri snežne deske, kar skupno znese največ do 42 kg. Vrhunska zasnova omogoča zelo enostavno namestitev na strešne nosilce, kar je možno z uporabo standardnih T-vijakov.

Izdelani so iz čvrste plastike in aluminija ter so zagotavljajo visoko stopnjo varnosti in funkcionalnosti. Obenem so opremljeni s posebnim drsnim podstavkom, ki vam bo olajšal razkladanje in nakladanje snežnih desk in smučk. Ravno tako so opremljeni tudi s ključavnico, ki ponuja zaščito proti tatvini.

nosilci za smuči2

Dodatne izboljšave za še več prostora

Najsodobnejši in dodatno izboljšani nosilci za smuči lahko povečajo nakladalno površino na 70 cm, predvsem po zaslugi povečanega odmika med nakladalnim prostorom in strešnim elementom, ki lahko znaša tudi do 7,5 cm. To je idealno za prevoz visoko vezavnih smučk. Za čim bolj priročno nakladanje poskrbita dve vzmeti, ki omogočata samodejno odpiranje, tako da nosilec ostane v odprtem položaju.

Možna sta dva položaja zaklepa, in sicer zgornji in spodnji. V primeru uporabe zgornjega položaja se prostor lahko poveča tudi do 8 mm. Ob naročilu so v paketu priloženi posebni T-adapterji, ki vam omogočajo hitro pritrditev na aluminijaste palice. Skupna nosilnost pri takšnih modelih znaša tudi do 60 kg, dolžina do 850 mm, medtem ko je najvišja možna hitrost vožnje do 130 km na uro.

Lahko pa se odločite tudi za namestitev posebnega strešnega zabojnika oziroma boksa, ki je primeren za namestitev na strehe manjših vozil. Omogoča stransko in enostransko odpiranje, opremljen je s centralno ključavnico, s katero vam je tako omogočeno centralno zaklepanje. Velika prednost so predvsem njegove dimenzije, zato na strehi avtomobila ne zavzame preveč prostora, obenem pa omogoča dovolj prostora za shranjevanje vse potrebne opreme.