nega obraza
zdravje in lepota

Ne pozabite se negovati

Obraz razkrije vašo starost, nivo stresa, način življenja in največkrat z njega tudi razberemo pojav določene bolezni.  Najboljše za vašo kožo je v prvi vrsti ustrezna hidracija, zdrava prehrana in kar se da aktivno življenje. Ker modne smernice konstantno opozarjajo, kako pomembno je biti urejen in fit, vedno več moške populacije poseda na lepotnih tretmajih v kozmetičnih salonih, ker jih zanima storitev kot je kakovostna nega obraza, ki pa je drugačna, kot jo izvajajo pri ženskah.

Pomembnost lepote je poudarjena na vsakem koraku, zato se težko znebimo občutka, ki povezuje uspeh z zunanjim izgledom. Baje lepi ljudje lažje plujejo po svoji poti in hitreje pridejo do boljših položajev ter poslov, zato naj vsak po najboljših zmožnostih poskrbi, da se bo njihova notranja lepota izražala tudi na ven. Ko je človek zadovoljen v in s svojim telesom, tudi njegova ‘’lupina’’ začne sijati, no, malce ji pri tem še prej pomaga piling.

koža po negi obraza

Kaj je najboljše za vašo kožo?

Jutranja rutina naj vsebuje umivanje-čiščenje-nanašanje kreme, da bo aktivirana celodnevna zaščita. Kar pa se tiče uporabe drugih kozmetičnih pripravkov, vsak zase najbolj ve kaj mu ustreza in kakšne so specifične potrebe, ki bodo ohranjale svež videz. Za zaključek dneva je potrebno narediti dober piling, s katerim odstranite vse nečistoče in odmrle celice, gladka, svetleča in nahranjena podoba pa je rezultat takšnega postopka. Ta proces naj bo izveden nežno in pa  enkrat tedensko, da ne poškodujete na novo nastalih celic, saj ta pripravek vsebuje drobne grobe delce.

Nega obraza naj vsebuje skrbno izbrano kozmetiko glede na vaš tip. Z nanosom kreme je zagotovljeno, da je povrhnjica dovolj navlažena in zaščitena pred zunanjimi vplivi, če pa pred kremo nanesete še serum pa je  s tem poskrbljeno tudi za globinsko celično obnovo kože. Držite se navodil na embalažah, ker izdelki ne bodo nič bolj učinkoviti, če jih boste uporabili količinsko več. Prav tako bodite pozorni na rok uporabe, saj vsi izdelki vsebujejo mikroorganizme, ki se lahko razmnožujejo do te mere, da povzročijo draženje.

pilingi za obraz

Naj bo nega obraza kakovostna

Do hitrih rezultatov boste prišli le tako, če boste imeli informacijo kateri vitamini, minerali in ostale sestavine manjkajo vaši koži, da bo izbrana prava nega obraza za vas.  Prava smer se bo pokazala z želenimi rezultati, vendar nikakor ne čez noč, sploh če že vseskozi niste posvečali posebne pozornosti temu področju. Nezaželene gube in spremembe na povrhnjici lahko z veliko discipline omejite ali celo odpravite do te mere da so skoraj nevidne, vaša samozavest pa precej povečana.

Manj je več velja tudi za nakup kakovostnih izdelkov, ki naj vsebujejo prav takšne sestavine. Na posvet, kako naj bi potekala domača nega obraza se lahko odpravite v kozmetični salon k strokovnjakom, ki vam bodo na podlagi izkušenj znali svetovati kako skrbeti zase, kakšne kreme nanašati, kateri piling uporabiti in še mnogo uporabnih nasvetov. Z dobro kozmetiko,  boste svojo nahranjeno sliko lahko opazili v ogledalu in se veselili izpopolnitev.

pilingi

Postopek lepotičenja

Začnemo s čiščenjem, nato sledi uporaba tonika za izenačitev pH kože, nega obraza in zaščita, ki je še posebej pomembna v poletnih mesecih, zaradi sončnega sevanja. Zjutraj očistimo kožno maščobo in pot, ki se je nabral čez noč, zvečer pa je potrebno odstraniti ličila in druge izdelke, ki so zamašili pore.  Koža bo tako lažje dihala in se obnavljala. Ne pozabite na kakovosten tonik, ki odstrani vse tisto kar ostalim ‘’čistilom’’ ni uspelo. Če smo čez dan tako pridni, ko nalagamo različne pripravke nase , moramo biti tudi toliko dosledni, da jih odstranimo pred spanjem.

Jutranje kreme so bolj vlažilne in dobra podlaga za ličila, večerne pa bolj mastne. Okrog oči naj bi uporabljali prav posebno mešanico, ki ne predstavlja nobenega draženja ali drugih težav. Če se boste odločili za uporabo naravnih olj, je tudi to prava izbira, kot že rečeno, vsak zase najbolj ve kaj mu odgovarja in kaj ne, važno, da so tretmaji temeljiti, naravni, nežni in učinkoviti pred negativnimi vplivi okolja. Enako velja ko uporabljate piling, saj je povrhnjice med seboj razlikujejo.

nega obraza1

Odluščimo povrhnjico, da zadihamo

Da se bodo kozmetični izdelki lepše vpili v povrhnjico je ne smemo pozabiti na piling. Na telo brez težav lahko nanesemo bolj grobe ‘’zvarke’’, saj bomo s tem tudi izboljšati cirkulacijo krvi, na obrazu, kjer je plast tanka, nežna in bolj občutljiva je treba biti previden pri izbiri izdelkov, da ne pride do mikro ureznin. Mehanski piling, ki je primeren za ta del ne vsebuje pregrobih delcev, zato tukaj v poštev pridejo mlete lupine, semena sadežev, sol, sladkor ali kava.

Kemični prodirajo globoko v našo plast  in razrahljajo povezave med celicami, da se lažje odluščijo. Obstajajo manj in bolj intenzivni. V encimskih pa najdemo encime iz sadja kot so ananas, figa, papaja. Tudi ti vplivajo na povezave med celicami in jih posledično razrahljajo, celice pa se zato odluščijo. Če bomo vsaj enkrat tedensko poskrbeli za ustrezen piling in bo tudi nega obraza vsakodnevno na urniku, potem ni skrbi vaš videz ne bi bil svež in pomlajen.