multivitamini
hrana in vitalnost

Multivitamini z naravno formulo

Naše telo je absorbator, ki na dnevni bazi potrebuje številne vitamine in minerale, da je njegovo delovanje takšno, kot mora biti in da se oskrbi z vsem, kar je potrebno za zdravje in ravnovesje. Za to smo seveda zadolženi sami, saj smo mi tisti, ki v telo vnašamo hrano.

Da bi do sistemov prišlo, kot mora, je treba vnesti ključna hranila, ki pa jih samo s hrano dobimo le stežka. Zato priporočamo vnos prehranskega dopolnila z multivitamini, ki bo vaše telo držalo pokonci.

multivitamini1

Katere vitamine in  minerale pa vsebujejo multivitamini?

Seveda je odvisno, kje boste le te kupili, vendar v splošnem vsebujejo okrog 22 vrst vitaminov in mineralov, ki so zadolženi za ogromno procesov v telesu. Prihajajo v kelatni obliki, kar pomeni, da omogočajo boljšo absorpcijo. In če ste se morda vprašali, kateri multivitamini so najboljši, naj vam odgovorimo, da so to tisti, ki vsebujejo snovi s sinergičnim delovanjem. To pomeni, da se med seboj podpirajo in s tem omogočajo močnejše delovanje.

Vsak vitamin in mineral zase ima številne pozitivne lastnosti na telo, zato naj vas ne bo strah preizkusiti in izboljšati svojega zdravja z vnosom.

multivitamini3

Katere pa so te lastnosti?

  • Uravnavanje imunskega sistema (A, B12, B6, železo in cink),
  • delovanje živčnega sistema in delovanje možganov (C, B6, B12, tiamin, niacin, jod),
  • zmanjšanje utrujenost ter izčrpanost (B12, B6, pantotenska kislina, folat, železo),
  • ohranjanje zdravih las, nohtov, sluznice in kože (cink, A, biotin, jod, riboflavin),
  • zaščita celic pred oksidativnim stresom (C, riboflavin, cink),
  • ohranjanje vida, zdravih kosti in zob (D).

V vsakodnevnem življenju je pomembno, da uporabljate raznovrstno in uravnoteženo, kakovostno prehrano, s katero boste v svoje telo vnesli potrebne snovi. Če zaradi kakršnih koli razlogov vse hrane ne morete ali ne smete uživati, pa vam priporočamo, da izberete prehranske dodatke. Multivitamini so eni izmed izbranih, skupaj s koencimom Q10 in omega 3, pa tvorijo še boljšo absorpcijo in izkoristek.

Preizkusite to čudovito formulo in ostanite zdravi.