vlažilna krema za obraz
zdravje in lepota

Koraki do čiste in mladostne kože

Koža je naš največji organ in zahteva redno nego, da ostane zdrava in sijoča. Vendar pa včasih zaradi pomanjkanja časa ali denarja zanemarimo redno čiščenje obraza. Vendar pa je lahko to opravilo enostavno in učinkovito, če upoštevamo nekaj preprostih nasvetov. V tem prispevku bomo predstavili nekaj nasvetov za popolno čiščenje obraza s kvalitetnimi izdelki, tako da lahko vsak dan ohranite čisto in svežo polt.

čiščenje obraza1 (1)

Zakaj je hidratacija pomembna?

Vlažilna krema za obraz je pomemben del vsakodnevne nege kože. Vlaženje kože je pomembno za ohranjanje zdravega in mladostnega videza, saj pomaga preprečevati nastajanje gub in ohranja elastičnost kože. Več si lahko preberete na naslovu https://missha.si/oddelek/nega-obraza/kreme-za-obraz/vlazilna-krema-za-suho-kozo-obraza/. Vendar pa lahko izbira pravega produkta postane precej zapletena, saj je na trgu veliko različnih izdelkov, ki se razlikujejo po sestavi, ceni in učinkih. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj nasvetov, katera vlažilna krema je prava za vas.

vlažilna krema

Uporabljajte sestavine primerne za vaš tip kože

Koža je lahko suha, občutljiva, mastna ali mešana, zato je pomembno, da uporabljate produkte za čiščenje obraza, ki so primerni za vaš tip povrhnjice. Če imate suh tip, je treba izbrati produkte, ki ne bodo preveč suhi, medtem ko je pri mastni koži bolje uporabljati take produkte za čiščenje obraza, ki očistijo pore in odstranijo odvečno maščobo. Poleg tega je pomembno, da uporabljate snovi, ki so nežne in ne vsebujejo kemikalij, ki bi lahko povzročile draženje ali alergije.

čiščenje ovraza z tonikom1

Razlika med izdelki

Vlažilna krema in hidratantna krema sta oba izdelka za nego kože, ki sta namenjena vlaženju kože. Vendar pa med njima obstaja nekaj razlik. Vlažilna krema je izdelek, ki vsebuje sestavine, ki pomagajo vpijati in ohranjati vlago v koži. Običajno vsebuje hlapne snovi, kot so olja in emulzije, ki se lahko vpijejo in pomagajo ohranjati vlago. Namenjena je vlaženju in se običajno uporablja za suho in občutljivo kožo. Hidratantni tip pa vsebuje običajno vodo in humektante, ki pomagajo ohranjati vlago v koži. Hidratantni tip se običajno uporablja za vse tipe kože, vključno z mešano in mastno.

Negujte se zjutraj in zvečer

Čiščenje obraza zjutraj in zvečer je bistveno za ohranjanje zdrave kože. Zjutraj bomo s tem postopkom odstranili odmrle celice, ki so se med nočjo tvorile na površini, ter odstranili vso nečistočo, ki se je nabrala med spanjem. Zvečer bomo odstranili vse, kar se je nabrala na povrhnjici čez dan, ter odstranili ličila, da lahko povrhnjica diha in se regenerira med spanjem. Čiščenje obraza zjutraj in zvečer je pomembno, ker pomaga preprečiti nastajanje izpuščajev in ohranja zdravo in svežo polt.

vlažilna krema

Kaj je pH kože in zakaj je pomemben?

pH kože je kislost kože, ki se meri na pH lestvici od 0 do 14. Normalno je pH povrhnjice nekoliko kisel, ker vsebuje maščobo, ki pomaga zaščititi kožo pred okužbami in drugimi poškodbami. Pomemben je, ker lahko vpliva na zdravje in stanje kože. Previsok pH jo lahko poškoduje in povzroči izsuševanje in draženje, medtem ko prenizek pH lahko povzroči nastanek izpuščajev in vnetij. Zato je pomembno, da je vlažilna krema taka, da ustreza pH kože. Če izberete produkt s previsokim pH, jo lahko poškoduje in povzroči izsuševanje, medtem ko lahko vlažilna krema s prenizkim pH povzroči nastanek izpuščajev in vnetij.

Uporaba tonika

Ko gre za čiščenje obraza s kvalitetnimi izdelki je pomembno uporabiti tonik, ki bo kožo naredil svežo in gladko. Tonik lahko odstrani tudi ostanki ličil in nečistoč, ki jih morda ni mogoče odstraniti s čistilnim izdelkom. Poleg tega tonik pomaga pri uravnavanju pH kože in pripravi povrhnjico na nanos krem ali serumov. Uporabite tonik, ki je primeren za vaš tip kože, in ga nežno vtrite v kožo z bombažno blazinico. Redno eksfoliranje kože je pomembno za odstranjevanje odmrlih celic in za spodbujanje obnavljanja kože. Izberite produkt, ki je primeren za vaš tip kože in ga uporabljajte enkrat ali dvakrat na teden, odvisno od vaše kože. Bodite previdni, da pri tem niste preveč agresivni, saj lahko to poškoduje kožo. Namesto tega uporabite nežen produkt in ga nežno vmasirajte v kožo.

čiščenje obraza (1)

Kako jo uporabljati?

Vlažilna krema ni zahtevna za uporabo. Uporaba  je enostavna in je sestavljena iz nekaj preprostih korakov. Pred nanosom očistite obraz s čistilnim milom, da odstranite vso nečistočo in odmrle celice. Nato nanesite tonik, da se koža nahrani in se pripravi na nanos omenjenega izdelka. Majhno količino nanesite na obraz in s krožnimi gibi vmasirajte v kožo. Pazite, da je  nanešena tudi na območja okoli oči, saj je to območje običajno suho. Pustite, da se vpije. Če želite nanesti ličila, to storite po tem, ko se vsi izdelki vpijejo v kožo. Gre za pomemben del vsakodnevne nege, ki pomaga ohranjati zdravo in mladosten videz. Izbira pravega izdelka se lahko zdi zapletena, vendar pa je pomembno, da preberete sestavine, izberete produkt, ki vsebuje naravne sestavine, preverite pH kože in se posvetujete z zdravnikom ali dermatologom. S pravilno uporabo ustreznega izdelka lahko vaša koža ostane hidrirana in sveža ves dan.