brazilska depilacija11
zdravje in lepota

Katere vse vrste depilacije poznamo in kateri najbolj zaupamo?

Metode odstranjevanja dlak z bikini predela so priljubljene pri številnih ženskah, čeprav je morda lahko zastrašujoča za tiste, ki je še nikoli niso preizkusile. Najbolj priljubljene so francoska, ameriška in brazilska depilacija. Pri francoskem načinu se odstranijo vse dlake na sprednjem in zadnjem delu območja bikinija, na sredini pa ostane tanek trak. Brazilska depilacija poteka tako, da se odstranijo vse dlake spredaj in zadaj, vključno z dlakami, ki so morda na straneh ali na vrhu sramnega predela. Ameriški način odstrani vse vidne dlake s sprednjega in zadnjega dela, vendar pusti tanko črto vzdolž zgornjega roba sramnega predela.

brazilska depilacija4

Priprava na postopek

Pred prvim obiskom se pripravite tako, da dva dni prej opravite piling kože, en dan pred obiskom pa se izogibajte sončenju. Najpomembnejši korak pri pripravi je, da se prepričate, da so dlake na tem območju dovolj dolge, da jih bo vosek lahko pravilno prijel in odstranil. To pomeni, da morate počakati, da vam dlake zrastejo vsaj do četrtine centimetra, preden se dogovorite za termin. Poleg tega boste s striženjem dlak na to dolžino pred obiskom zagotovili, da bodo med postopkom voskanja odstranjene vse dlake  Če so predolge, se ne bodo pravilno pritrdile na trak in brazilska depilacija ne bo tako učinkovita.

brazilska depilacija2

Kaj lahko pričakujete med prvim voskanjem?

Pomembno je, da na dan obiska pridete čisti in pripravljeni, da bo brazilska depilacija potekala čim bolj gladko. Poskrbite, da se pred tem oprhate in nežno odišavite, da ob prihodu na obisk ne bo odmrle kože ali umazanije. Poleg tega se izogibajte uporabi losjona ali drugih izdelkov na koži, saj lahko to ovira postopek voskanja. Pred depilacijo z voskom ne pijte alkohola, saj lahko ta razdraži kožo in jo med postopkom naredi bolj občutljivo. Ko pridete na obisk, bo tehnik najprej z antiseptično raztopino očistil morebitno olje ali umazanijo na vaši koži. Nato bo na vsak del kože, ki ga je treba voskati, nanesel vroče trakove, ki so bili predhodno premazani, nato pa jih bo hitro odstranil; ta postopek lahko povzroči nekaj nelagodja, vendar ne bi smel biti preveč boleč. Po končanem postopku bodo uporabili pomirjujočo kremo ali losjon, da preprečijo draženje ali rdečico po končanem postopku.

brazilska depilacija

Izbira salona

Pri izbiri salona je pomembno, da prej opravite nekaj raziskav in se prepričate, da greste v ugleden in higieničen salon. Na spletu poiščite mnenja prejšnjih strank in preberite, kakšne higienske predpise upošteva vsak salon, o katerem razmišljate. Pred rezervacijo termina preverite tudi njihove cenovne politike in preverite, kakšne možnosti plačila ponujajo.

brazilska depilacija1

Nasveti za nego po  postopku

Ko je brazilska depilacija končana, je pomembno upoštevati nekaj osnovnih nasvetov za nego po tretmaju, da bi zmanjšali draženje in podaljšali rezultate. Ti vključujejo izogibanje neposredni sončni svetlobi 24 ur po tretmaju in izogibanje fizičnim aktivnostim, kot sta plavanje ali telovadba, ki lahko povzročita nabiranje znoja v bližini negovanih predelov, dokler ne mine 48 ur po negi. Poleg tega se morate vsaj en teden po postopku izogibati uporabi parfumiranih izdelkov na teh območjih, da bi zmanjšali morebitno draženje zaradi dišav v teh izdelkih.

Učinkovit način odstranjevanja dlak

Depilacije bikinija so učinkovit način odstranjevanja neželenih dlačic z občutljivih predelov, ne da bi pri tem uporabljali britvice ali druge potencialno dražeče metode, kot so kreme ali pinceta. Vendar je za uspeh tega postopka pomembno razumeti, kakšno vrsto voska za bikini boste uporabljali in kako se nanj najbolje pripraviti vnaprej ter kako najbolje poskrbeti za nego po njem, da bodo rezultati trajali dlje! Ko se boste naslednjič naročili na voskanje bikinija, imejte v mislih te nasvete. Izberite ugleden salon ali spa z dobrimi ocenami prejšnjih strank, da boste lahko mirni, saj boste vedeli, da bo vse potekalo po načrtih, ko bo prišel čas za obisk!