turistično zavarovanje1 (1)
zdravje in lepota

Kako se ustrezno zavarovati na dopustu v tujini?

Ne glede na to, kam potujete in za koliko časa, je zelo priporočljivo poskrbeti za ustrezno turistično zavarovanje, ki vam bo zagotovilo brezskrbno preživljanje dopusta. Velja vam lahko tudi za večkratna potovanja v obdobju enega leta. Potujete pa lahko kamorkoli in kadarkoli.

Še več ugodnosti vam namreč ponuja letno turistično zavarovanje, ki vam bo po sklenitvi pogodbe veljalo celo leto. Če se boste torej v enem letu večkrat odpravili na pot v tujino, vam ne bo treba ponovno urejati celotnega postopka, saj vam bo še vedno veljalo tisto, ki ste ga že sklenili.

turistično zavarovanje (1)

Letno turistično zavarovanje za Hrvaško

Če pogosto potujete v našo južno sosedo, ker imate tam svojo vikend hišico ali plovilo, se lahko odločite za posebno turistično zavarovanje, ki je prilagojeno vsem pogostim obiskovalcem Hrvaške. Nekatere stvari vam sicer krije evropska kartica, a še vedno vam nekje v tujini pod določenimi pogoji ne zadostuje. Ne krije namreč storitev zasebnih zdravnikov, prav tako pa ne prevoza v Slovenijo.

S sklenitvijo posebej prilagojenih polic, kot je turistično zavarovanje za Hrvaško, lahko po zelo ugodni ceni poskrbite za dodatno varnost v primeru nepričakovanih nesreč ali bolezni. Tako se boste uspešno izognili nepotrebnim zdravstvenim stroškom, če boste v tujini potrebovali zdravniško pomoč.

turistično zavarovanje2

Zagotovite si brezskrbno potovanje

Med potjo do želene destinacije, a tudi takrat, ko ste že na cilju, lahko doživite prometno nesrečo, zbolite ali pa se poškodujete med preživljanjem prostega časa v mestu. Vsi športni navdušenci, ki se radi preizkušajo v raftingu ali  bunjeejumpingu in podobnim adrenalinskim doživetjem, so močno izpostavljeni tveganju za nastanek poškodb.

Sploh če se ukvarjate s športom v naravi, ki se mu tudi med dopustom ne morete odreči, se lahko zgodi, da ob padcu ne boste mogli takoj poiskati pomoči. Tudi za primer nenadne bolezni med potovanjem zaradi hrane in podobnih razlogov je zagotovo dobra rešitev turistično zavarovanje, s katerim si boste zagotovili takojšnjo zdravniško pomoč in prevoz iz bolnišnice v Slovenijo.