kuhinjski robot (1)
sodobna tehnologija

Kakšne so prednosti kuhinjskega robota?

Kljub temu, da marsikdo še vedno prisega na multipraktik, pa vam kuhinjski robot zagotovo lahko še dodatno poenostavi ustvarjanje novih jedi. Morda je za nekatere razlika minimalna, a če za pripravo hrane potrebujete nastavke in funkcije, ki vam jih vaš stari mešalnik ali rezalnik ne nudi, potem vam bo uporaba kuhinjskega robota nedvomno poenostavila celoten postopek priprave jedi.

Z vse bolj dovršenimi funkcijami, ki jih ponujajo sodobni gospodinjski aparati, je delo v kuhinji močno poenostavljeno, predvsem pa lahko vse opravite veliko hitreje. Tu igra pomembno vlogo tudi vse večja zmogljivost sodobnih naprav, ki jih poganjajo visokozmogljivi motorji. Tako boste še hitreje lahko zmešali sestavine ali zgnetli testo.

Kaj je kuhinjski robot in zakaj ga izbrati?

Za razliko od podobnih naprav vam ta sodobni gospodinjski aparat omogoča še večjo multifunkcionalnost, tako da ga lahko resnično izkoristite na polno. Poleg številnih različnih nastavkov vam bo delo močno poenostavila možnost izbire različnih nastavitev hitrosti in načinov delovanja. Tako si ga lahko prilagodite glede na to, ali pripravljate solato, sladico, pico ali pa se nameravate sami lotiti priprave testenin.

Če ste prej lahko le po televiziji gledali priznane kuharske mojstre z vrhunskimi in zmogljivimi napravami, so te zdaj dostopne tudi vam. Tako lahko na trgu izbirate med napravami, ki so namenjene tako navadnemu uporabniku kot profesionalnim kuharskim mojstrom.

uporaba kihinjskega robota

Uporaba kuhinjskega robota vam prihrani čas in energijo

Poleg izjemne zmogljivosti in možnosti izbire različnih načinov delovanja ter uporabe številnih dodatnih nastavkov pa je vaš novi kuhinjski robot obenem zelo priročen. Kako zelo prav vam pride tako zmogljiva naprava pri tistih dolgotrajnih in najbolj monotonih opravilih v kuhinji, kot so rezanje, sekljanje in mešanje. Z njim tako ne boste prihranili zgolj časa, temveč tudi energijo, kar še posebej pride prav vsem gospodinjam z velikimi družinami, ki jim priprava hrane običajno vzame veliko časa.

Pri tem vam lahko pridejo še kako prav posode z različnimi prostorninami, v katere lahko spravite tudi sestavine za pet ali več oseb. Nekateri vrhunski modeli vam omogočajo tudi do kar deset različnih hitrosti mešanja in z različnimi nastavki tudi številne načine gnetenja, rezanja, mešanja in stepanja.

kuhinjski robot1

Izkoristite možnost dveh različnih načinov mešanja

Pri uporabi visokozmogljivih naprav za mešanje lahko izbirate med dvema različnima načinoma mešanja. Vklopite lahko osnovni način mešanja, ki ga opravlja ena ali dve vrteči se metlici. Pri tem načinu mešanje poteka predvsem v sredini posode, pri čemer metlici hrano obdelujeta počasi, a nenatančno.

Vsak sodobni kuhinjski robot pa omogoča tudi planetarni sistem mešanja, pri katerem vrtenje metlice poteka bolj intenzivno in sega do sten posode. Na ta način je med obdelavo hrane pokrita celotna površina posode, zaradi česar je končni rezultat mnogo bolj natančno in učinkovito mešanje. Gre za napredno metodo mešanja, pri kateri metlice med svojim kroženjem v eno smer pokrijejo večjo površino, sama metlica pa se v resnici obrača v nasprotno smer. Tako je vsebina v posodi mnogo bolj enakomerno premešana.

kuhinjski robot3 (1)

Številni nastavki za še več eksperimentiranja pri kuharskem ustvarjanju

Najsodobnejšim modelom so ob nakupu že priloženi številni različni dodatki, s katerimi boste lahko na najboljši možni način izkoristili vse funkcije, ki jih omogočajo. Poleg osnovne metlice so vam tako na voljo še fleksibilna metlica, metlica v obliki črke K, s katero lahko tudi zmeljete meso, metlica za stepanje ter kavelj za gnetenje testa.

Sodobni kuhinjski robot je tudi lahko opremljen s še nekaterimi izjemno priročnimi pripomočki, kot sta na primer nastavek za testenine ali sokovnik oziroma ožemalnik, s katerim lahko pripravite sokove iz sadja ali zelenjave. Nekateri modeli imajo tudi priložen mlinček za kavo, s katerim si lahko zmeljete čisto svežo kavo, ali mlinček za meso, ki ga lahko uporabite za pripravo klobas.