pomlajevanje obraza (2)
zdravje in lepota

Do mlajšega videza brez lepotnih operacij

Proces staranja je popolnoma naraven in nanj večinoma nimamo večjega vpliva. A staranje kože lahko vsaj malo upočasnimo, če se izogibamo prekomerni izpostavljenosti soncu. Pri tem je seveda najbolj izpostavljena koža na obrazu, zato tam najprej opazimo prve znake staranja, kot so povešena koža in gubice, starostne pege, polt brez sijaja.

Če so spremembe na koži že tako zelo opazne, da postanejo preveč moteče, se lahko odločite za različne sodobne metode za pomlajevanje obraza, ki jih izvajajo v podjetju Rehamed, s katerimi na naraven način vračajo koži njeno napetost in elastičnost ter učinkovito zgladijo gubice. Nekateri lepotni postopki, kot je mikrodermoabrazija, pa pripomorejo k boljšemu delovanju različnih aktivnih substanc v kremah in serumih.

S pomočjo najsodobnejših aparatov je možno izvajati preizkušene terapije za pomlajevanje obraza, ki vidno zmanjšajo prve znake staranja kože. Med zgodnje znake staranja namreč poleg majhnih gubic spada tudi suha koža. Do zglajene in sijoče polti vam lahko pomagajo različni lepotni postopki in terapije za pomlajevanje obraza, med katerimi je tudi mikrodermoabrazija, ki je primerna za vse tipe kože.

mikrodermobrazija.1

Najpogostejši znaki staranja kože

Pri nekaterih ljudeh se prvi znaki staranja kože lahko pojavijo že pred tridesetim letom, saj lahko že takrat marsikdo opazi izsušeno kožo in tiste prve drobne gubice, ki so komaj opazne. S staranjem pa se postopoma pojavijo še drugi vidnejši znaki. Gubice tako postanejo globlje in bolj razbrazdane, koža izgubi svoj sijaj, se stanjša in izsuši ter izgublja svojo napetost.

Pri nekaterih je običajno že v tej starosti prisotna želja po terapiji za pomlajevanje obraza, s katero bi radi odpravili prve gubice in povrnili koži njen mladostni sijaj. Ena od najučinkovitejših metod za sijočo in gladko kožo je mikrodermoabrazija, ki odstrani odmrle kožne celice in spodbudi rast novih.

Seveda se postopek staranja različno odraža na vsakem posamezniku, saj je veliko odvisno tudi od naše genetske zasnove ter življenjskega sloga. Naša koža je namreč sestavljena iz dveh plasti • zgornje in spodnje. Zgornjo plast imenujemo povrhnjica. Ta nas ščiti pred različnimi bakterijami in sevanjem ultravijoličnih žarkov, medtem ko je naloga spodnjega sloja oskrba s številnimi beljakovinami, ki ohranjajo elastičnost kože.

pomlajevanje obraza (2)

Glavni vzroki za izgubo elastičnosti kože

Ena od beljakovin, ki so najbolj odgovorne za ohranjanje čvrstosti in elastičnosti kože, je kolagen. Vendar s staranjem tako zgornja kot spodnja plast kože postopoma začneta izgubljati svojo strukturo, kar pripelje do prvih znakov staranja. Ta postopek pa je nepovraten in nastalo škodo je praktično nemogoče popraviti oziroma jo do neke mere lahko omilimo s sodobnimi postopki za pomlajevanje obraza.

Razlogov za to je več. Z leti se namreč zmanjšuje sposobnost proizvodnje dveh najpomembnejših beljakovin, in sicer elastina in kolagena. Z različnimi lepotnimi metodami za pomlajevanje obraza pa je možno spodbuditi proizvodnjo teh dveh beljakovin.

Pri naravnem staranju namreč beljakovine zunajceličnega matriksa izgubijo vzpostavljene povezave s celicami fibroblasta. Posledica tega je manj ustvarjenega kolagena in elastina. Zaradi krčenja naravne maščobne plasti pod kožo se koža povesi. Ultravijolični žarki pa povzročijo poškodbe v spodnji plasti kože, kar vodi do zmanjšane elastičnosti. Z nekaterimi najnovejšimi lepotnimi terapijami pa lahko na povsem naraven način koži povrnemo njeno čvrstost in elastičnost.

pomlajevanje obraza2 (2)

Različne terapije za pomlajevanje obraza

Kdor si želi lepšega videza, a bi se raje izognil kirurškim lepotnim posegom, lahko izbere eno od najsodobnejših lepotnih terapij, ki so povsem neinvazivne in neboleče. Tako lahko izbirate med cryo derm ali cryo terapijo, LPG endermoliftom, radialno endodermno terapijo ali ultrazvočno terapijo. Za vse, ki si želijo terapije z globljim učinkom, bosta morda najbolj zanimivi terapija z radiofrekvenco ali mikrodermoabrazija, ki ji pravimo tudi diamantni piling.

Za najboljši učinek je priporočljiva kombinacija več različnih terapij, ki se med seboj odlično dopolnjujejo. Tako na primer lahko terapijo LPG endermolift kombinirate z drugimi metodami za pomlajevanje obraza, kot sta ultrazvočna terapija in cryo derm tretma. Tudi mikrodermoabrazija bo imela boljši učinek, če se boste po njej odločili še za ultrazvočno terapijo ali pa vakuumsko masažo. S tem se bo namreč še izboljšala mikrocirkulacija, vse najpomembnejše aktivne sestavine pa bodo tako še lažje in hitreje prodrle v kožo.

mikrodermobrazija

Kaj je mikrodermoabrazija in kako deluje?

Postopek se izvaja s specializiranim aparatom, s katerim se odstranijo vrhnje plasti kože na obrazu in vratu. Delovanje aparata spodbudi stimulacijo elastina in kolagenskih vlaken, kar pospeši rast novih celic v globlji plasti povrhnjice. Postopek lahko traja okoli dvajset minut, lahko pa tudi do pol ure, kar je predvsem odvisno od same površine telesa, ki jo je potrebno obdelati.

Z lepotnimi postopki, kot je mikrodermoabrazija, ki jo izvajajo izkušeni lepotni strokovnjaki podjetja Rehamed, zmanjšamo posledice poškodb na koži, do katerih je prišlo zaradi zunanjih in notranjih dejavnikov. Učinek je tako zagotovljen ne glede na to, ali so poškodbe nastale zaradi pigmentnih sprememb, sonca ali povečanih por in gub.

pomlajevanje obraza.1 (2)

Za katere tipe kože je primerna?

Mikrodermoabrazija je primerna za vse tipe kože, torej tako za moške kot za ženske, ne glede na njihovo starost. Odlično se obnese pri brazgotinah in strijah, pa tudi aknah, za katere je značilna prekomerno poroženela koža. Ravno tako se bo odlično obnesla kot dodatna nega kože pred nanosom različnih krem, ampul ali serumov, saj kozmetični izdelki učinkujejo mnogo bolje, če jih nanesete po opravljenem postopku.