najem jadranice s skiperjem
rekreacija

Jesenski najem jadrnice za družinsko potovanje

Ker so vsi priljubljeni počitniški kraji že polno zasedeni, je dobra alternativa za zadnje letošnje počitnice najem jadrnice s skiperjem. Ta ima veliko prednosti, med drugim, da se lahko izognete gneči na kopnem. Tovrstna izbira za počitniško destinacijo je cenovno ugodna in omogoča potovanje na različne cilje. Tovrstne počitnice so odlična izbira za celotno družino. Svoje plovilo imate lahko kot zasebno oazo in uživate v miru ter zasebnosti na vodi. Možnost imate raziskati različne destinacije, od idiličnih zalivov do slikovitih otokov. Vsak dan lahko odkrivate nove kraje in doživite raznolikost, ki jo ponuja morje. Na njej imate svobodo izbire, da se izkrcate v različnih pristaniščih, kjer lahko raziskujete okolico, se okrepčate v lokalnih restavracijah in doživite kulturo ter tradicijo kraja.

najem jadranice s skiperjem2

Odkrijte novo dimenzijo počitnic na morju

Vedno ste obkroženi s svežo in čisto vodo, kar pomeni, da se lahko brezskrbno potapljate, plavate in uživate v vodnih aktivnostih skupaj s svojo družino. Ena od prednosti tovrstnih potovanj je, da lahko vzamete s seboj tudi svoje štirinožne prijatelje. Ti lahko brez težav uživajo v vodi in na plaži, kar predstavlja izziv na običajnih, bolj obljudenih plažah. Najem jadrnice vam omogoča, da ustvarite nepozabne trenutke s svojo družino ter se sprostite v naravnem okolju, ki ponuja edinstvene užitke in lepote morja. Danes to ni več privilegij le nekaj izbranih, ampak je dosegljiv vsakomur, ki si lahko privošči počitnice v hotelu ali apartmaju. Cena tedenskega najema 4-kabinske jadrnice je včasih celo nižja od stroška najema dveh apartmajev v povprečnem počitniškem kraju za en teden.

najem jadranice

Uživajte v nepozabnih trenutkih

Mnogi soglašajo, da doživetje jadranja nima primerjave. Cena danes znaša manj kot 250 € na osebo na teden, kar si lahko privošči veliko ljudi. Potrebujete le znanje, pogum in dobro družbo. Standardni najem jadrnice traja en teden in se običajno začne v soboto in konča naslednjo soboto. Prijava je po navadi med 16. in 17. uro v soboto popoldne, odjava pa v soboto dopoldne okoli 9. ure, pri čemer jo morate že v petek zvečer vrniti v pristanišče. Krajše storitve, ki trajajo manj kot en teden, so običajno možne le v predsezoni (do sredine maja) in posezoni (od sredine septembra naprej). Pri krajših je običajno lažje dobiti termin od sobote do srede kot pa od srede do nedelje, kar bi se večina sprva spomnila.

Doživite nepozabno izkušnjo s strokovnjakom za krmilom

Če nimamo dovolj izkušenj pride v poštev najem jadrnice s skiperjem, kateri prevzame odgovornost za plovbo. Medtem boste vi lahko uživali in prevzeli krmilo le, kadar je to mogoče. Cena za tovrstno storitev znaša približno 120 evrov na dan. Običajno potrebuje tudi svojo kabino, zato je morda potrebno večje plovilo, kot če bi bila namenjena samo vaši ekipi. Če boste imeli dobrega in potrpežljivega kapitana, boste poleg brezskrbnega jadranja imeli tudi priložnost za učenje le-tega in pomorskih veščin. Strošek za kapitana morda ni majhen, vendar ga je mogoče razdeliti med celotno posadko, kar naredi ta strošek vreden vložka. Pred odhodom razmislite, ali bi vam koristil tudi jadralni tečaj, da obnovite in nadgradite svoje znanje.

najem jadranice1

Izkoristite ugodnosti ob pravem času

Cene se razlikujejo glede na sezono. Začetek glavne sezone je prvega maja in traja do konca septembra. V začetku avgusta je najvišja sezona, ko so cene približno dvakrat višje kot izven glavne sezone, tj. aprila in oktobra. Ceniki se prilagajajo povpraševanju, ki pa se nujno ne ujema z najbolj iskanimi termini med Slovenci. Pomembno je vedeti, da Slovenci (ki predstavljamo približno 5% gostov v čarterjih) nismo ključni ustvarjalci ponudbe in povpraševanja na Hrvaškem (približno 5% v celoti). To pa lahko izkoristimo v svojo korist. Še posebej prva polovica maja in oktober pogosto ponujata več, kot bi pričakovali glede na plačano ceno.