celulit1.1
zdravje in lepota

Ali je možna popolna odprava celulita?

To vprašanje se verjetno poraja večini odraslih žensk, ki se sooča s pomarančno kožo na zadnjici in stegnih. Kljub temu, da čudežnega zdravila za celulit še vedno niso iznašli, pa obstajajo učinkoviti načini za njegovo zmanjšanje ali celo odpravo.

In kaj sploh je celulit? Gre za maščobno tkivo, ki se nahaja v podkožju. Ker je tako razporejeno, da je videti neravno in grudičasto, se to odraža tudi v videzu zgornjega sloja kože. To je torej tisti del kože, ki je po videzu še najbolj podoben pomarančni lupini, zato mu kar pravimo pomarančna koža. Če bi radi izvedeli več o tej neprijetni težavi, si o tem lahko preberete tukaj: https://www.rehamed.si/celulit/.

Kljub temu, da nekatere ženske še vedno najraje posežejo po različnih kremah, ki obljubljajo čudeže, pa je odprava celulita možna z različnimi sodobnimi metodami, o katerih si lahko preberete podrobneje na spletni povezavi: https://www.rehamed.si/odprava-celulita/. Gre za najsodobnejše terapije, s katerimi se z različnimi pristopi zmanjša pomarančni videz kože in doseže usklajen in zglajen videz.

celulit1

Odprava celulita z najučinkovitejšimi metodami

Če ste tudi sami med tistimi, ki se vsako poletje z veliko negotovostjo obleče v kopalke, vas lahko potolažimo, saj je takšnih kar med 80 in 90 % žensk. Med njimi je tudi veliko takšnih, ki so na splošno videti precej suhe, a se vseeno lahko opazi celulit tudi na njihovem telesu. V resnici je takšnih žensk, ki nimajo teh težav, zelo malo.

Razveseljiva novica pa je, da je možna dolgotrajna odprava celulita s številnimi metodami in tretmaji, ki s pomočjo najsodobnejše tehnologije odstranijo celulit in s tem dosežejo tudi zmanjšanje telesnega obsega. Tako je končni videz mnogo bolj uravnovešen. Najučinkovitejši metodi, ki se uporabljata, sta kavitacija in LPG endermologija.

celulit

Kako kavitacija razbije celulit?

Kavitacija je neinvazivna in neboleča odprava celulita, ki razbije maščobne celice v podkožju, nato pa jih razgradi v proste maščobne celice. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se izlije v medcelično tekočine v obliki trigliceridov. Z delovanjem encimov pride nato še do razgradnje v glicerol in v proste maščobne kisline.

Za tretma s kavitacijo se uporablja najnaprednejša tehnologija, s katero je omogočeno ciljano razbitje maščobnih celic v podkožju. S tem selektivno usmerjenim postopkom na izključno maščobne celice ostanejo žile, mišice in živci nedotaknjeni. Ravno tako kavitacija ne povzroča nobenih sprememb na površini kože.

Kavitacijo sicer mnogi imenujejo kar naravna liposukcija, pri kateri se odprava celulita izvaja s krožnimi gibi. Postopek je popolnoma neboleč. Stranka lahko začuti rahel občutek toplote, ki pa ga je možno omiliti z nanosom gela. Po terapiji bo koža bistveno bolj napeta in gladka. Trajanje terapije je odvisno od debeline maščobnih oblog in tudi od velikosti samega predela, kjer se nahajajo. Najpogosteje se izvaja na zadnjici in stegnih, kot tudi na drugih problematičnih predelih, kot so nadlaket, trebuh ali notranja stran kolen.

kavitacija1

Kako deluje LPG endermologija?

Tudi ta metoda je neboleča in neinvazivna. Zelo podobna je globinski masaži, ki jo izvaja poseben aparat z nastavkom. Aparat deluje tako, da na obravnavanem delu kože izvaja masažo in močno vsesavanje. S tem se spodbudi delovanje limfnega obtoka, obenem pa tudi spodbudimo delovanje arterijskega in venskega obtoka. Končni rezultat pa ni le odprava celulita, saj LPG endermologija poskrbi tudi za pospešeno izločanje strupenih snovi iz telesa.

Po takšnem tretmaju bo koža postala bolj napeta, saj bo začela tvoriti več kolagena in elastina, ki sta najbolj pomembna za ohranjanje zdrave napetosti in čvrstosti kože. Vezivna vlakna v koži se bodo ponovno raztegnila, nepravilnosti in neravnine pa se bodo zgladile. Najbolj vidna je odprava celulita na problematičnih delih telesa, kjer se bodo nakopičene maščobe vidno zmanjšale, postava pa bo videti veliko bolj usklajena.

lpg odprava celulita

Celulit: razlika med moškimi in ženskami

Moška telesa se od ženskih razlikujejo tudi po razporeditvi kolagenskih vlaken. Pri moških ta poteka v obe smeri pod kotom 45 stopinj v odnosu na usnjico. Medtem ko pri ženskah ta razporeditev poteka pravokotno, s tem pa tvori prekate. Težava so torej vmesni prostori, ki nastanejo med celicami v podkožnem tkivu.

Ko se v ženskem telesu poveča število maščobnih celic, bodo te pritiskale neenakomerno na povrhnjico in usnjico, kar povzroča nastanek neravnin in pomarančne kože. Od velikosti in količine maščobnih celic, pa tudi od same debelosti povrhnjice in usnjice, je odvisno, koliko bo celulit viden.

odprava celulita lpg

Kako lahko sami preprečite nastanek celulita?

Glavni vzrok za njegov nastanek je torej prevelika vsebnost telesnih maščob. Najboljši nasvet je pravzaprav že vsem dobro znan: zdrava prehrana in redna telesna aktivnost. Z redno fizično dejavnostjo namreč poskrbite, da bo telo sproti pokurilo vse maščobe, ki se tako ne bodo nabirale na vaših stegnih in zadnjici.

Če opravljate sedeče delo pred računalnikom, poskrbite, da čim večkrat vstanete in se sprehodite ali vsaj raztegnete.

Žal pa celulit ne doleti samo tistih, ki se premalo gibljejo, saj ga lahko imajo tudi zelo suhe ženske in celo vrhunske športnice. Vzrok je lahko namreč tudi genetskega izvora. Kljub temu pa velja ohranjati zdrav življenjski slog in se čim bolj izogibati stresu, ki tudi negativno vpliva na naše telo.