Bodite brezskrbni na počitnicah
storitve

Bodite brezskrbni na počitnicah

Sezona počitnic in potovanj je pred vrati. Samo načrtovanje potovanja je že samo po sebi precej stresna stvar, zato pred tem poskrbite, da bo oddih res oddih. In četudi se vam na poti pripeti nezgoda ali neljub dogodek, bodite nanj ustrezno pripravljeni, s čim manj skrbmi in predvsem, finančnih težav. In čeprav pri načrtovanju potovanja poskrbimo za vse – za nastanitev, oblačila, organizacijo poti, oglede, vstopnine …, velikokrat pozabimo na res pomembne stvari, na primer, pot do letališča in nazaj ali kaj, če bomo v tujini potrebovali zdravstveno pomoč. Takšnih stvari nikar ne zanemarite, saj vam lahko v najslabšem primeru nakopljejo veliko stroškov, ki pa jih ne želite. Berite dalje, zakaj je renta kombi lahko vaša rešitev za naslednji izlet ali pot do letališča in zakaj je nujno, da sklenete zavarovanje v tujini Coris.

 

Zavarovanje v tujini z asistenco za brezskrbno potovanje

Vsak si želi, da so počitnice oz. potovanje čas brezskrbnosti, še posebej, če se odpravljate na aktivne počitnice ali v daljne kraje, kjer je zdravstveni sistem slabši od evropskega. Tudi če se pripeti nezgoda, želite, da vam ne povzroči dodatnih skrbi in finančnih težav, zato je smiselno pri potovanju imeti  zavarovanje v tujini. Glede na vaš čas bivanja v drugi državi in namen lahko sklenete posamezno ali družinsko turistično zavarovanje v tujini za določen, če pa ste velikokrat na leto zdoma, na počitnicah ali službeni poti, pa je smiselno skleniti kar letno premijo. Cena je odvisna od trajanja, države, v katero potujete in namen potovanja.

 

Zakaj se splača skleniti premijo?

zavarovanje v tujini

Marsikdo si misli, da so takšni dodatni ukrepi nepotrebni, saj ima modro kartico ZZZS, ki krije osnovne storitve. Že res, vendar kartica ne krije prevoza v Slovenijo, v primeru da v drugi državi zbolite ali se poškodujete, prav tako ne krije storitev zasebnih zdravnikov in ne povrne vseh stroškov.

Zavarovanje v tujini vam krije:

 • medicinsko oskrbo in obisk zdravnika,
 • zdravljenje,
 • akutno poslabšanje kroničnih bolezni,
 • zdravila in zdravniške pripomočke,
 • nujne zobozdravstvene storitve,
 • prevoz do najbližje bolnišnice in nazaj,
 • prevoz v domovino,
 • prevoz in bivanje za osebo, ki ostane v spremstvu,
 • spremstvo in prevoz mladoletnega otroka,
 • prevoz družinskega člana,
 • prevoz posmrtnih ostankov v domovino in povratek v domovino v primeru smrti ali resnega zdravstvenega stanja družinskega člana.

 

Ne pozabite na povračilo stroškov v primeru odpovedi potovanja

Počitnice ponavadi planiramo nekaj časa naprej, kljub temu, da ne vemo točno, kaj nam lahko prekriža načrte. V primeru dragih počitnic in rezervacij je smiselno zaščititi vaše potovanje in skleniti zavarovanje v tujini z rizikom odpovedi potovanja. To pomeni, da če zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne boste mogli na načrtovano potovanje, prejmete povrnjene stroške nakupa letalske karte in namestitve. Razlogi za odpoved potovanja so lahko različni: bolezen ali poškodba, nosečnost, poziv na sodišče, izguba službe, prekinitev zakonske zveze, prometna nesreča, opozorila uradnega organa, odpoved dogodkov, škoda na domu ipd. Višina premije je odvisna od zneska, ki ga želite zavarovati.

 

Ni avta? Ni panike, izkoristite renta kombi

renta kombi

Ena izmed preglavic pred potovanjem je lahko tudi prevoz do letališča, še posebej, če potujete z družino ali v večji skupini. Strošek parkiranja lastnega avtomobila pri letališču lahko v nekaj dneh naraste tudi do  nekaj sto evrov, zato je izposoja avta ali renta kombi precej smiselna rešitev. Če potujete z družino ali večjo skupino, je renta kombi veliko bolj smiselna izbra, saj ne boste imeli težav s prostorom za sopotnike in prtljago. Glavna prednost renta kombi je ta, da vozilo le odložite na letališču, kjer ga prevzame podjetje za izposojo.

Renta kombi pa je smislena rešitev tudi za izlet z avtomobilom, še posebej če ste z vašim avtom omejeni na malo prostora ali mu ne zaupate več, da bi preživel dolgo pot. Z izposojo kombija ne samo, da dobite več prostora, ni vam potrebno skrbeti za stroške zavarovanja, morebitne poškodbe, obrabo vozila, prevožene kilometre … Vozilo samo prevzamete, odpeljete in vrnete na dogovorjen datum.

 

Koliko stane izposoja vozila?

Pri ponudnikih vozil izposoja največkrat ni pogojena s številom kilometrov, ki jih prevozite, temveč z dnevi najema, zato lahko v dogovorjenem času koriščenja storitve prevozite poljubno število poti različnih dolžin. Seveda je za potovanje v tujino potrebno sklenitev ustreznega paketa in doplačilo. Po eni strani to pomeni nekoliko višje stroške, po drugi strani pa maksimalno varnost v primeru nezgode.

 

Zakaj izbrati Coris?

Gre za asistenco, ki je na trgu prisotna že 30 let. So specialisti za zavarovanje v tujini in za razliko od ostalih ponudnikov nudijo izključno asistenčno zavarovanje in vse premije, povezane s potovanji. So edini ponudnik z lastnim asistenčnim centrom, ki 24/7 skrbi za brezhibno organizacijo pomoči kjerkoli po svetu. Ena večjih prednosti pa je enostavna in hitra sklenitev premije, v nekaj klikih kar prek spleta. Njihovi trije aduti iz rokava, kot jih imenujejo so: strošek prevoza v domovino ni manjši od zavarovalne vsote, vrnejo strošek telefonskih klicev in krijejo stroške poškodb v primeru terorizma.