spanje1
bivalni prostor

Ali veste, v katero smer je najbolje spati?

Spalnica je prostor, v katerem naj bi vladala mirna, intimna in pristna energija, s katero lahko kakovostno in mirno zaspimo. Da bo naš spanec kar se da kakovosten, pa je priporočljivo upoštevati nekaj smernic, ki so povedane tudi po pravilih feng-shuia. Dejstvo je, da bodo različne smeri spanja, imele svoj učinek. Tukaj se nato poraja vprašanje, kam postaviti posteljo za boljši spanec?

Ker vsako stran spremlja svoja magnetska sila iz zemlje, ki daje posebno energijo, je treba v veliko primerih prilagoditi smer postavitve in se vprašati, v katero smer je najbolje spati, da nas zajame tista prava energija. Ta energija je lahko glede na smer glave moteča ali pa ravno tista, ob kateri se boste sprostili in nežno in predvsem kakovostno zapadli v spanec.

spanje2

Stran stanovanja, ki je najboljša za spalnico

Ker je to prostor, ki sodi med aktivnosti YIN, jo je treba postaviti v najbolj miren del hiše ali stanovanja. V primeru, da imate enonadstropno hišo, naj bo spalnica locirana v prvem nadstropju. Izognite se položaju, da je nasproti ali nad garažo, kopalnico, kuhinjo, straniščem ali kurilnico, saj so ti prostori povezani z vodo in ognjem, kar pomeni zelo nemirno in utrujajoče spanje. Prav tako se poskusite izogniti, da ima skupno steno z dnevno sobo.

Če imate možnost samo-postavitve hiše ali stanovanja, namenite spalnici več pozornosti in se vprašajte tudi, v katero smer je najbolje spati, saj je pomembno oz. izredno priporočljivo, da leži na jugozahodni strani, kjer so energije zemlje in njene vibracije upočasnjene in omogočajo umiritev.

stran stanovanja ki je najboljša za spalnico

Smer glave za krepčilen in kakovosten spanec

Zagotovo ste že slišali, da je pomembno, kam je med spanjem obrnjena vaša glava, kajne? Če še niste, bodo naslednje vrstice namenjene prav vam. Torej, ker je vsak del hiše orientiran na svojo stran neba (tukaj se gledajo jug, vzhod, zahod in sever), se temu primerno orientirajo prav tako zemeljske sile ali tako imenovano magnetno polje, ki pa hočemo, ali nočemo, na nas močno vpliva s svojo energijo.

spanje2.

Kadar je glava obrnjena proti:

  • severu, to pomeni krepčilen in kakovosten nočni spanec – izredno ugoden položaj za nespečneže;
  • vzhodu: se spodbuja vaša ustvarjalnost, energičnost, rast, in razvoj;
  • jugu: vzbujajo se strast, močan libido, visoka stopnja energije in ognjevite sanje;
  • zahodu: povezuje občutek hedonizma in zadovoljstva. Ta položaj lahko vpliva na pomanjkanje energije in vodi v lenobnost, zato se ne priporoča osebam, ki so usmerjene h kariernim uspehom.

Zato, če imate to priložnost, postavite svojo glavo v sebi želen položaj z energijami, ki jih želite.

Kam postaviti posteljo za boljši spanec?

V prostoru, kjer bo čas za spanec, kritično izberite opremo, na katero boste ponosni. Naj bo izdelana iz takšnih materialov, kot je vam in partnerju všeč, saj se morate v njej počutiti mirno, hladno, lagodno in udobno. Kam pa je dobro postaviti omaro, omarice in posteljo?

Najbolje je, da posteljo obrnete v želeno smer neba, ki ima za vas ugodno energijo. Tukaj je seveda potreben kompromis s partnerjem, da bosta lahko oba mirno in ugodno spala. Omarice naj bodo tik ob postelji na obeh straneh, ki pa naj popestrita svetilki. V katero smer je najbolje spati in kam postaviti posteljo?

spanje (1)

Pozor!

Nikar je ne postavljajte med vrata in okno – zaradi energij – postavite jo čim dlje vstran od vrat. Če je mogoče, na najdaljšo diagonalo prostora. Za vzglavjem morate imeti trdo in ravno podlago, ki simbolizira želvo, za vznožjem pa čim več prostora. Iz postelje morate imeti pogled nad vsem dogajanjem v prostoru. Torej nad vrati, okni, prehodi, balkonom.

Priporočamo vam, da ne pretiravate z lončnicami, saj lahko pretirano število, ženski odvzema yin energijo. Namesto tega uporabite raje eno lončnico, ki ima mehke, zaobljene in padajoče listke, kot je to na primer nolina ali venerini laski.

Tako, spalnica ima sedaj popolno mesto in tudi postelja je orientirana na smer, kjer vam energije najbolj odgovarjajo. Sedaj več ni dileme v katero smer je najbolje spati, kajne? Sedaj še samo izberete primerno barvo, ki vas bo v spalnici najbolje umirila ali poživila, odvisno kakšen je vaš element.

Želimo vam prijetno urejanje spalnice in predvsem krepčilen in kakovosten spanec!