premazi za les2
storitve

Olje za les za ustrezno zaščito

Olje za les je vrsta olja, ki se običajno uporablja za zaščito in izboljšanje videza. Običajno je izdelano iz mešanice naravnih tipov, kot sta laneno ali tungovo, in sintetičnih smol. Barvno olje za les se lahko uporablja za površine v zaprtih prostorih in na prostem ter prinaša številne prednosti, med drugim: povečanje naravne lepote strukture materiala, zaščita pred poškodbami zaradi vlage in odbijanje umazanije, prahu in drugih onesnaževalcev. Pri izbiri e pomembno, da izberete tako, ki je primerno za določeno vrsto lesa, ki ga obdelujete. Tikovo se na primer pogosto uporablja za zunanje pohištvo, saj pomaga ščititi pred poškodbami zaradi UV-žarkov in vremenskimi vplivi. Natančno upoštevajte navodila. Z ustrezno nego bodo vaše lesene površine videti odlično dolga leta!

Lesena igrala prinašajo veselje otrokom

Lesena igrala so odličen način za spodbujanje igre na prostem in telesne dejavnosti otrok. Gre odličen način, kako otrokom zagotoviti ure zabave in gibanja. Več o njih si lahko preberete na naslovu http://www.svet-igral.si/. Tlačno obdelan tip je najboljša izbira za večino otroških igrišč, saj je odporen proti gnitju in poškodbam škodljivcev. Vsa oprema na igrišču mora biti varno pritrjena s pocinkanimi vijaki, sorniki in podložkami. Prav tako je treba redno preverjati, če so matice in vijaki dobro zategnjeni. Na otroškem igrišču morajo biti vsi izpostavljeni robovi podloženi, pod gugalnicami in tobogani pa morajo biti mehki materiali. Redno vzdrževanje je ključnega pomena. Lesena igrala je potrebno redno pregledovati, da preverimo, če se je razrahljala kovinska oprema ali če je les poškodovan.

zunanja igrala

Kako ga nanašati?

Ko nanašate olje za les, morate upoštevati nekaj stvari. Najprej se prepričajte, da uporabljate čisto in mehko krpo. Ne želite uporabljati ničesar, kar bi lahko opraskalo površino materiala. Nato ga na krpo nalijte majhno količino. Pomembno je, da ga ne uporabite preveč, saj lahko material postane masten. Ko to storite, olje za les s krožnimi gibi vtrite v notranjost. Na koncu počakajte nekaj minut, da se lepo vpije, nato pa ga obrišite s čisto krpo. Tako boste material zaščitili in ohranili njegov najboljši videz.

Prednosti otroških igrišč iz naravnih materialov

Lesena igrala imajo številne prednosti pred tradicionalnimi kovinskimi in plastičnimi igrišči. So bolj trpežna, zahtevajo manj vzdrževanja in so varnejša za igro otrok. V nadaljevanju so predstavljene nekatere najpomembnejše prednosti lesenih igrišč:  Lesena igrala so trajnejša od kovinskih ali plastičnih. Bolj kot druge vrste so odporna na intenzivno uporabo in vremenske vplive. Zahtevajo manj vzdrževanja kot kovinska ali plastična. Ne bo vam treba tako pogosto skrbeti za prebarvanje ali popravilo poškodovanih delov kot pri drugih vrstah. Za otroke so varnejša in so estetsko lepša. Dobro se ujemajo z naravo. Če je v okolici veliko dreves, se bodo dobro prilegala. In nenazadnje, so preprosto zabavna! Otroci radi plezajo po njih, se spuščajo po toboganih in gugajo na gugalnicah.

premazi za les

Ima tudi številne pomanjkljivosti

Olje za les ima številne pomanjkljivosti, ki jih je treba upoštevati pred uporabo. Ena glavnih pomanjkljivosti je, da ga je po nanosu težko odstraniti. To pomeni, da če se med nanašanjem zmotimo, bomo težje odpravili težavo. Sčasoma tudi potemni, zato je pomembno, da to upoštevate pri izbiri barve za svoj projekt. Poleg tega je lahko vnetljivo, zato je pomembno, da pri njegovi uporabi upoštevate ustrezne varnostne ukrepe. Ni tako trajno kot drugi zaključni premazi, zato ga bo morda treba ponovno nanašati pogosteje kot druge možnosti. To je lahko nekoliko težavno in tudi drago, če morate barvno olje za les redno kupovati. Lahko je strupeno pri vdihavanju ali zaužitju, zato je pomembno, da pri njegovi uporabi upoštevate potrebne previdnostne ukrepe. Poleg tega ga je težko odstraniti, če se znajde na vaših oblačilih.

premazi za les3

Pomembna je varnost

Lesena igrala so odlična izbira za družine, ki želijo za svoje otroke varno in trajno igrišče. Vendar je pri njihovi uporabi pomembno upoštevati nekaj osnovnih varnostnih smernic. Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi boste poskrbeli za varnost svoje družine med uporabo: pred uporabo preglejte vse sestavne dele. Prepričajte se, da ni zrahljanih vijakov ali žebljev, odlomkov ali drugih nevarnosti, ki bi lahko poškodovale vašega otroka. Otroke med igro vedno nadzorujte. Tako boste zagotovili, da se na opremi ne poškodujejo. Otroke naučite, kako varno uporabljati opremo. Na primer, pokažite kako se pravilno povzpeti po lestvi ali spustiti po toboganu. Ne dovolite, da se igrajo brez nadzora. Okolica naj bo čisto in brez odpadkov. Tako boste preprečili nastanek poškodb.

Otrok naj uporablja opremo primerno njegovi starosti

Redno preverjajte, ali so lesena igrala poškodovana ali nevarna. Če opazite nekaj, kar bi lahko bilo nevarno, to takoj popravite. Zavedajte se otrokovih omejitev. Ne dovolite mu, da se igra na opremi, ki je zanj previsoka ali pretežka. Prepričajte se, da je igrišče primerno starosti vašega otroka. Ne uporabljajte ga v slabih vremenskih razmerah. To vključuje močan veter, nevihto ali poledico. Upoštevajte navodila proizvajalca za uporabo in montažo opreme. Z upoštevanjem teh varnostnih nasvetov lahko pripomorete k varnemu in prijetnemu preživljanju časa vaše družine.