kam za prvomajske praznike
storitve

Kje boste preživeli majske počitnice

Ko se bliža prvi maj, mnogi med nami začnemo razmišljati, kam za prvomajske praznike, da bi doživeli nekaj novega in zanimivega. V tem času se ponuja kar nekaj možnosti za izlete, oddih ali celo krajša potovanja. Če imamo na voljo le nekaj dni dopusta, so najbolj primerni večdnevni izleti v bližnje države. Vendar pa so možnosti raznovrstne, zato lahko najdemo nekaj primernega za vsak okus in željo za počitnice v maju. Najbolj priljubljene destinacije so prav tiste v bližini, zato pa ni potrebno porabiti veliko delovnih dni za daljši oddih. Pogosto je to prvi korak v poletno sezono in prav tako lahko predstavljajo odlično priložnost za ustvarjanje novih doživetij. To obdobje lahko porabimo uživanje na obali, razvajanje v termah, raziskovanje planin, jezer in dolin ter spoznavanje kulturne dediščine in naravnih lepot evropskih mest.

kam za prvomajske počitnice

Kolesarjenje po Parenzani in Goriška Brda

Imamo nekaj odličnih idej kam za prvomajske praznike v Sloveniji. Ne glede na to, katero destinacijo boste izbrali, vam zagotavljamo nepozabne spomine. Če iščete počitnice ob soncu in toplem vremenu, se lahko odpravite na jug države. Kaj pravite na oddih na morju? Izlet lahko združite s kakšno aktivnostjo, kot je na primer kolesarjenje po kolesarski progi Parenzana ali pa pohod po Kraškem robu v zaledju Istre. Čudovit cilj spomladi je tudi Bela krajina, ki je takrat prekrita s svežimi zelenimi barvami. Ne smemo pa pozabiti tudi na Kozjansko. Če se odpravimo po reki Soči iz Bovca proti jugu, pridemo do mesta Solkan, kjer se nahaja znameniti Solkanski most. Od tam zavijemo proti zahodu in kmalu se znajdemo v Goriških Brdih, ki s svojo gričevnato pokrajino, polno vinogradov in nasadov sadnega drevja, ponujajo pravi italijanski občutek. Goriška Brda so odlična izbira za spomladanski izlet, ko se narava prebuja in ponuja neverjetne razglede.

goriska brda - kolesarjenje

Predlogi za potovanje po Italiji

Kam za prvomajske praznike v sosednji Italiji? Nekajdnevni izlet lahko obsega obisk Benetk, univerzitetnega mesta Bologna in mesta Ravena, znanega po svojih prekrasnih mozaikih. Ta izlet se ne zdi predaleč, saj ni potrebno prevoziti veliko kilometrov, pa vendar se že lahko počutite kot raziskovalec druge države. V Italiji se bo verjetno že malo ogrelo in morda si lahko med potjo privoščite pico ali kakšne dobre testenine. Toskana je eden izmed najlepših krajev v Italiji, ki jo obiskujejo številni turisti iz celega sveta. Ta regija je znana po svojih slikovitih pokrajinah, zgodovinskih mestih in prečudoviti kulinariki. Med najbolj znanimi mesti so Firence, Siena, Pisa, Lucca in San Gimignano, ki ponujajo bogato zgodovino, umetnost in arhitekturo. Toskana je čudovita regija z neverjetnimi razgledi, hribi, vinogradi, oljčnimi nasadi, valovitimi griči in idiličnimi podeželskimi vasmi.

potovanje po Italiji

Obiščite Amsterdam in uživajte v čudovitem cvetenju tulipanov

Na vprašanje kam za prvomajske praznike, je eden od možnih odgovorov Amsterdam. Amsterdam je vedno popularna izbira, saj je mesto slikovito in ima številne turistične znamenitosti. Razlog, zakaj je mesto še bolj privlačno v tem času, so zagotovo tulipani. Čeprav se boste osredotočili le na Amsterdam in ne boste raziskovali celotne Nizozemske, vas obisk botaničnega vrta Keukenhof nedvomno ne bo razočaral.  Ta izlet je primerne zlasti za ljubitelje tulipanov in drugih cvetočih rastlin. Če obiščete Amsterdam že 27. aprila, boste imeli priložnost doživeti tudi praznovanje kraljevega dne, kar je zagotovo recept za dobro zabavo.

Korzika in Sicilija – čudoviti destinaciji za oddih

Zadnja od naših predlogov kam za prvomajske praznike sta Korzika in Sicilija. Korzika je čudovit francoski otok, ki ponuja odlično priložnost za raziskovanje z avtomobilom ali motorjem. Otok je znan po svojih čudovitih plažah, očarljivih obmorskih mestih in okusni hrani, ki je značilna za francosko kuhinjo. Za počitnice v maju so kampi na Korziki odprti, kar omogoča bolj ugodno potovanje v primerjavi z visoko sezono. Sicilija je popoln cilj za teden dni raziskovanja. V tem času so temperature že skoraj poletne. Ljudje so prijazni, pokrajina pa je neverjetna. Na otoku je veliko možnosti za prenočevanje.