nega las za ženske 3
zdravje in lepota

Kako lahko sami poskrbite za zdravo lasišče?

V sodobnem času ima več ljudi različne težave s kožo in lasmi, ki so prvi pokazatelj, da je naše telo v neravnovesju. Stresno življenje in napačna prehrana sta le dva od dejavnikov, ki vplivajo na človeško psiho in telo. Prav zato je zelo pomembna redna nega las, s katero lahko sami poskrbite, da do težav sploh ne pride. Saj veste, preventiva je boljša od kurative.

Ker je naš videz običajno zgolj odraz našega splošnega zdravstvenega stanja, je nega las za ženske eden od načinov, kako lahko poskrbite zase še preden se pojavijo težave. Lepotni ideali so v današnjih časih nemilostni do obeh spolov, a še vedno velja, da so družbena pričakovanja glede videza žensk brez milosti.

nega las za ženske1

Kakšna je ustrezna nega las?

Predvsem morate najprej sami pri sebi prepoznati težave, ki jih imate. Če mastno lasišče, potem boste tretma prilagodili tako, da boste izbrali izdelke, ki bodo najprej poskrbeli za temeljito čiščenje, a ob tem mora izbrani kozmetični izdelek vsebovati dovolj proteinov in ostalih spremljajočih negovalnih sestavin, s katerimi boste poskrbeli, da bo nega las res učinkovita.

Zelo učinkovit je tretma z naravnim kisom malin. Vsebnost kisa namreč poskrbi za odstranitev različnih nečistoč in umazanij, ki se sčasoma nalagajo na lasišču. Prav to je eden od glavnih razlogov, zakaj tudi v primeru ustrezno izbranih negovalnih izdelkov, ti ne morejo doseči svojega namena, saj jim plasti naloženih nečistoč to preprečujejo.

nega las

Pomembnost beljakovin in ostalih sestavin

Priporočljivo je, da izbrani negovalni izdelek vsebuje ustrezno količino proteinov. Najkakovostnejši tretmaji vsebujejo tudi do tri različne vrste beljakovin. Takšna nega las za ženske zagotavlja, da bodo vaši lasje postali močnejši, in se ne bodo več lomili.

Poleg beljakovin pa svojo vlogo igrajo tudi še nekatere druge sestavine, ki zagotavljajo, da izbrana nega las ne le čisti, temveč tudi ustrezno nahrani in obnavlja. Za obnovo in vnos potrebnih hranil pa so nujno potrebne aminokisline, vitamini in minerali, zaradi katerih je lasišče ustrezno navlaženo in nahranjeno.