najem avta
storitve

Ali se nam splača najem avta?

Najem avta je ponekod postala priljubljena izbira za nekatere, ki potrebujejo prevozno sredstvo za poslovna ali službena potovanja in posebne dogodke. Prednost je zagotovo ta, da smo lahko fleksibilni, poleg tega pa lahko izbiramo znamko glede na naše preference (prostornost, udobje, varčnost in tako dalje). Če potrebujemo nekaj luksuznega za posebno priložnost, npr. obisk visokega gosta ali pomembnega poslovnega partnerja, nam ponudniki zagotovo lahko priskrbijo to, kar potrebujemo. Poleg tega pridobimo neodvisnost od javnega prevoza, ki velikokrat zataji ali ni na voljo ob določenih dnevih, zato smo odvisni od alternativ. Na ta način imamo večjo svobodo pri načrtovanju poti in urnikih, zato lahko naša srečanja in sestanki potekajo brezskrbno.

najema avtomobila

Kako zapleten je najem avta?

Gre za dokaj enostaven proces, ki ga lahko opravimo preko spletne strani ponudnika ali pa osebno v poslovalnici. V spletni obrazec preprosto vnesemo datum, uro in lokacijo za prevzem in vračilo, poiščemo na seznamu razpoložljive modele ter izberemo vrsto zavarovanja (osnovno, standard, premium) in dodatke, kot so:

  • otroški sedeži različnih dimenzij,
  • strešni kovčki,
  • snežne verige,
  • booster,
  • GPS in drugo.

Ponudniki imajo lahko izjemno širok nabor vozil, in sicer od majhnih mestnih do večjih družinskih oziroma vozil za skupine, ki so primerna za nakupe, selitve, izlete in druge odhode izven mest. Veliko modelov lahko preverimo že preko spleta, vsekakor pa povprašajmo tudi neposredno v sami poslovalnici, kjer nam ponudniki lahko predstavijo celotno ponudbo.

najem avta1

Finančni vidik

V primerjavi z nakupom je najem avta zagotovo ugodnejša varianta, saj se nam ni potrebno ukvarjati s številnimi servisi, popravili, poškodbami, zavarovanji in drugimi postopki, ki jih prinaša lastništvo vozila. Resda tudi izposoja prinaša svoje izzive, vendar ko damo na tehtnico različne stroške in procese, izposoja lahko učinkovito konkurira nakupu. Glede na vse navedeno se nam tako najem avta zagotovo splača in nam olajša marsikatero situacijo.