kotne sedežne garniture
bivalni prostor

Kotne sedežne garniture s počivalnikom so vrhunska rešitev za dom

Je še kaj bolj sproščujočega od brezskrbnega poležavanja pred televizorjem po napornem dnevu v službi? Za maksimalno udobje pa včasih ni dovolj preprost kavč ali zofa. Za vse, ki prisegate na poležavanje ali posedanje v polležečem položaju, bodo kotne sedežne garniture z ležiščem ali počivalnikom najboljša rešitev.

Z izbiro visokokakovostnega oblazinjenega pohištva pa boste poleg nepogrešljivega udobja poskrbeli tudi za okusno urejen prostor. Temu lahko s pravo odločitvijo dodate pridih elegance in brezčasne klasike. To lahko dosežete z vrhunskim dizajnom in skrbno izbranimi materiali. Pri zasnovi in oblikovanju oblazinjenega pohištva sodelujejo številni ključni strokovnjaki z različnih področij • od oblikovalcev do specialistov za lesarstvo, dekoracijo, arhitekturo ter tudi kovinarstvo.

kotne sedežne garniture

S svojo prisotnostjo takoj prevzamejo osrednje mesto v prostoru

Sodobne kotne sedežne garniture so lahko zasnovane na najrazličnejše načine. Pri večini modelov lahko celo sami izbirate, ali se bo kot nahajal na desni ali levi strani. Na voljo so vam tudi številne opcije sestavljanja, saj si večinoma lahko v razstavnih salonih v živo ogledate posamezne elemente, kot so na primer trosedi, dvosedi in fotelji, ki jih lahko poljubno med sabo kombinirate.

Pri izbiri materialov je izbira ravno tako zelo široka. Izbirate lahko med mehkimi, finimi materiali in tkaninami, lahko pa se odločite za usnje. Dobro zasnovane končne postavitve izbranih elementov so lahko resnično privlačne, zato najpogosteje zavzamejo osrednje mesto v prostoru. Tako ne potrebujete kamina ali podobnih elementov, za katere se običajno odločajo mnogi opremljevalci in notranji oblikovalci, da bi prostoru dodali središčni element.

Kotne sedežne garniture z ležiščem za kakovosten spanec

Kljub temu, da je njihov estetski vtis tudi pomemben, pa lahko z gotovostjo zatrdimo, da je predvsem v ospredju funkcionalnost. Da bi resnično lahko udobno ležali na njih, pa morate pred nakupom paziti tudi na njihove dodatne elemente, kot so ležalniki ali ležišča. Obenem pa ne pozabite posvetiti posebno pozornost izbiri ustreznih dimenzij vseh želenih elementov.

Ključni pri uporabi ležišč sta predvsem praktičnost in preprostost uporabe. Zato je zelo pomembno, da je dostop do ležišča enostaven. Tako lahko z enim samim potegom svojo sedežno spremenite v posteljo. Za še več udobja pa poskrbijo še dodatni predali za shranjevanje. Na ležišču pa seveda lahko spite, poležavate ali uživate ob gledanju televizije.

kotne sedežne garniture z ležišćem

Počivalniki za sedenje z dvignjenimi nogami

Vsi, ki doma med sedenjem radi spočijete utrujene noge, jih lahko položite na počivalnike, ki se dvignejo na želeno višino. Izbirate lahko med številnimi različnimi slogi, barvami in materiali. S pravo izbiro kotne sedežne garniture boste vaši dnevni sobi nedvomno pričarali edinstveno in prefinjeno eleganco, zaradi katere pa udobje in praktičnost ne bosta trpela.

Če vam je pomembna prostornost, potem pri merjenju upoštevajte svojo telesno višino ter temu ustrezno določite širino in dolžino celotne površine ležišča. Za čim udobnejše sedenje pa naj bosta globina in višina sedišča ravno pravšnji, da vam bo omogočeno nemoteno spreminjanje položajev iz sedečega v ležečega ali morda v sedenje s prekrižanimi nogami na sedišču. Tako pri minimalni globini sedišča upoštevajte predvsem svoje navade pri sedenju.

Sodobne zasnove imajo nekatere dodatne funkcije

Poleg neštetih različnih modnih slogov, različnih barv in materialov pa se lahko odločate tudi med sodobnejšimi in klasičnimi modeli. Najsodobnejše zasnove vam tako ponujajo nekatere elemente z dodatnimi funkcijami, ki poskrbijo za takojšnjo sprostitev.

Na voljo so vam na primer fotelji, ki omogočajo posebej nagibanje sedeža, naslona za hrbet in možnost več različnih nastavitev počivalnika za noge. Poleg tega so opremljeni s posebnim mehanizmom na električni pogon, ki močno poenostavlja nastavitev nagiba, obenem pa vam zagotavlja, da počivalnik nastavite na prav tisto višino, ki vam najbolj ustreza. Tako boste lahko resnično lahko uživali in se sproščali leže, sede ali nekje vmes.