zdravje in lepota

5 najboljših predlogov za razvajanje v dvoje

Kako presenetiti boljšo polovico za valentinovo? To vprašanje si verjetno skoraj vsak življenjski partner zastavi že ob začetku februarja, če ne že prej. Za tista najbolj domiselna doživetja v dvoje je namreč včasih potrebno dolgoročno načrtovanje. Včasih pa so najboljše ideje prav tiste, ki so najbolj preproste.

Če ste se tudi sami znašli v zadregi, kaj podariti svojemu izbrancu ali izbranki, naveličani pa ste tistih običajnih, praktičnih daril, potem vam ponujamo nekaj najzanimivejših predlogov, kako preživeti romantičen oddih s svojo boljšo polovico brez nepotrebnega stresa. Za tista najbolj posebna valentinova darila v obliki neponovljivih doživetij si oglejte podrobnejše opise na tej spletni povezavi: https://www.mojedarilo.com/oc/2/Darila-za-valentinovo. Nekaj več splošnih informacij o nekaterih najzanimivejših doživetjih pa vam ponujamo v nadaljevanju.

 

S helikopterjem nad Triglav

Ljubitelji oblakov se lahko odločite za polet s helikopterjem, iz katerega si boste poleg nekaterih najlepših slovenskih gora ogledali tudi najvišji vrh Triglav. A ne le gore, romantično razvajanje v dvoje med oblaki vključuje tudi prelet sedmerih jezer, ki si jih boste lahko ogledali med poletom. Kljub temu, da gre za adrenalinsko pustolovščino, so tovrstna valentinova darila zelo primerna za vse nežne, umetniške duše in ljubitelje narave, zato bodo v njej uživali tudi večni romantiki.

Izbirate lahko med 25 ali 45 minutnim poletom, pri čemer pri prvem helikopter vzleti iz Bovca, medtem ko se vaša vznemirljiva dogodivščina pri drugi varianti začne z vzletom z Lesc. Uživali boste v razgledu nad smaragdno Sočo in dolino, skozi katero teče. Obenem pa bo vaše razvajanje v dvoje s ptičje perspektive odlična priložnost za raziskovanje Julijskih Alp, Triglava ter prečudovite pokrajine.

 

Savne in bazeni za popolno sprostitev

Tisti bolj umirjeni zaljubljenci se bodo morda raje kot v raziskovanje slovenskih gora podali nekam, kjer bodo lahko v miru in tišini uživali v luksuzni nastanitvi. Med najboljša valentinova darila nedvomno spada sproščanje v finski ali turški savni, kjer boste lahko izkusili tudi vse dobrobiti aromaterapevtskih učinkov.

Uživali pa ne boste le v prekrasnih aromah eteričnih olj, temveč boste obenem deležni okusnih poslastic, pri čemer ne bo manjkalo svežega zdravja. Glavna privlačnost, ki jo vključuje razvajanje v dvoje v savnah in bazenih, so tudi bazeni s termalno vodo ter vroča finska savna. Izbirate lahko med bolj vročo in malo manj vročo različico finske savne. Pri prvi boste izpostavljeni temperaturam med 85 in 90 stopinj Celzija, medtem ko se boste v milejši različici lahko sproščali pri temperaturi med 60 in 65 stopinj Celzija.

Poleg aromaterapije pa vam takšna valentinova darila ponujajo tudi nekatere druge dodatne tretmaje, kot je na primer piling telesa, svetlobna terapija ali doživljajsko prhanje s posebnimi učinki. Parom so na voljo prijetni prostori z ogrevanimi klopmi, namenjeni počitku, ter ogrevanimi kamnitimi ležišči.

 

Romantično razvajanje v dvoje na Krvavcu

Pred norostjo hitrega in stresnega mestnega življenja se lahko zatečete v zasnežene gore, kjer pa vseeno lahko uživate v prijetnem udobju sodobnega hotela na Krvavcu. Tam vas bo pričakal mir narave in okoliške pokrajine, kar je lahko idealna rešitev za vse, ki iščete valentinova darila za svoje srčne izbrance.

Poleg odličnih kulinaričnih jedi, čudovitega razgleda in romantičnega piknika boste lahko na polno izkoristili vse prednosti hotelskega wellnesa, ki vam za brezskrbno razvajanje v dvoje zagotavlja prepotreben intimni ambient. Odločite se lahko za polpenzion za dve osebi, paket pa vključuje še dobrodošlico s penino in sadjem, prevoz s kabinsko žičnico ter piknik košaro z raznovrstnimi meniji.

 

Valentinova darila za sladokusce

Vsi, ki bi si želeli gurmansko razvajanje v dvoje s pridihom luksuza, boste lahko popolno sprostitev doživeli v medeni hiški, ki je del medene vasi ob gozdu, obdaja pa jo prekrasen cvetoč travnik. Ne boste pa samo uživali v medenih dobrotah, na voljo so vam tudi infra savne in džakuziji za popolno zasebno sproščanje v zimski idili. Za tiste, ki bi se raje razvajali v poletnem obdobju, pa je na voljo zunanji bazen, v paket pa je vključena tudi uporaba senčnikov in ležalnikov.

Navdušenci nad visoko kulinariko si bodo zagotovo izbrali valentinova darila, ki vključujejo bogato gurmansko izkušnjo. Če niste ljubitelj slaščic, boste lahko uživali v mesno morski večerji, kjer vam bodo postregli z različnimi vrstami mesa: od piščančjega mesa v okusni gorčični omaki do fileja orade in lososa ter svinjske ribice z žara. Ob tem pa vam bodo seveda postregli z različnimi prilogami, kot je pečen krompir in druga zelenjava, vse skupaj pa boste lahko poplaknili z nepogrešljivo steklenico hišnega vina.

 

Uživajte v čudovitem pogledu na Blejsko jezero

Med najbolj klasična valentinova darila verjetno spada obisk Blejskega jezera. Tokrat se lahko odločite za dvodnevni oddih oz. eno nočitev za dve osebi, da boste lahko resnično dodobra zaužili vse njegove lepote. Nastanjeni boste v hotelu, ki se lahko pohvali z bogato zgodovino in s sobami, sodobno opremljenimi v slogu art deco.

V elegantni restavraciji si boste lahko privoščili okusen zajtrk in večerjo, medtem ko boste lahko uživali v razgledu na jezero. Poleg bogatega zajtrka in gurmanske večerje s štirimi hodi, ki jo bo pripravil izkušeni kuharski mojster, vas bo pričakala tudi pijača dobrodošlice, izkoristili pa boste lahko neomejeno možnost uporabe bazena in savne.