popravilo zvočnika
storitve

Izberite kakovostno popravilo zvočnikov

Z glasbo si radi popestrimo svoj prosti čas, bodisi na zabavah, nastopih in raznih druženjih, v kavarnah, ob vadbi, med vožnjo ali pa za sprostitev, ko smo sami. Zvok pa nam lahko pokvarijo različne motnje in morda potrebujemo popravilo zvočnikov. Če se jim je strgala membrana ali vodila ali pa je uničena tuljava zaradi napačne rabe (tako zaradi uporabe prevelike kot premajhne jakosti), bodisi je razpadla pena ali pa nas dotrajane žice opozarjajo, zakaj nastajajo hreščavi zvoki, tedaj moramo najti ustrezen servis zvočnikov.

Kako najti pravi servis zvočnikov?

zvočnikZa našo znamko poiščimo pooblaščena podjetja z izkušenimi strokovnjaki preko spleta ali različnih forumov, kjer nas uporabniki lahko usmerijo na pravi naslov oziroma kjer že preko različnih tem razberemo, kako rešiti naš zaplet. O kakovosti njihovih storitev nam lahko veliko povedo tudi ocene strank. Največ ponudnikov bomo našli v Osrednji Sloveniji, nekaj pa jih je tudi v ostalih predelih Slovenije. Nekaterim lahko pošljemo predmete po pošti, če so izven naše dosegljivosti, moramo pa jih ustrezno zapakirati, najboljše kar v originalno embalažo, posredovati svoje kontaktne podatke in opis težave ter v primeru garancije priložiti garancijski list in originalni račun. Ponekod poštnino krije podjetje, pogodbena kurirska služba pa varno prepelje paket, zato je naša skrb glede tega lahko odveč. Stanje našega naročila preverimo bodisi po telefonu ali če ponudnik ponuja spletno preverjanje statusa ali v drugi obliki.

Kakšna je cena za popravilo zvočnikov?

popravilo zvočnikaCena se ponavadi veže na delovno uro serviserja, nato pa na diagnostiko in samo odpravljanje okvar. Računajmo na strošek vsaj med 35,00 do 50,00 EUR navzgor, za obsežnejše posege pa več. Če nas bo obiskal na domu ali drugod, upoštevajmo še potne stroške, ura na terenu pa utegne biti dražja. Po diagnosticiranju okvare skupaj z izvajalcem preverimo, ali se popravilo zvočnikov sploh splača oziroma ali je bolj smiseln nakup novih. Namreč nekateri menijo, da po raznih posegih nikoli ne delujejo več isto, vprašanje pa je, kakšno vrednost nam predstavljajo. Tisti, ki so narejeni v Evropi, največkrat pomenijo višjo kakovost in s tem tudi višji cenovni rang, zato pričakujemo njihovo daljše brezhibno delovanje v primerjavi s poceni azijskimi.

Pravilna skrb

Popravilo zvočnikov lahko zamaknemo na čim kasnejši čas oziroma jim podaljšamo njihovo življenjsko dobo z nekaj ukrepi. Nekateri elementi so bolj izpostavljeni obrabi kot drugi, ki nam jih morda nikoli ne bo potrebno menjati. Pomembno je namreč tudi, v kakšnem okolju jih imamo, saj zadimljeni, vlažni ali vroči prostori pospešujejo razkroj materialov. Ravno tako je prah eden njihovih glavnih sovražnikov, zato jih redno čistimo, vendar brez kakršnih koli tekočin. Nasploh je polivanje raznih tekočin nanje problematično. Nekateri ponudniki lahko glede na naše želje izdelajo posebne skrinje, v katerih jih lahko hranimo, kar predstavlja dobro rešitev, ko jih ne moremo zaščititi drugače. Najboljše zanje je, da so postavljeni v prostoru z dobro ventilacijo in s čim manj navedenimi škodljivimi vplivi, čeprav to ni vselej lahko zagotoviti. Prvenstveno torej poskrbimo za njihovo zaščito ter tudi ustrezno rabo, saj nam nekateri ob periodičnem vzdrževanju lahko brez večjih zapletov služijo več desetletij.